Kuumuses MM-normi alistanud Õiglane: see oli hea testvõistlus Dohaks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Mitmevõistluse Eesti meistrivõistlused Rakveres
Mitmevõistluse Eesti meistrivõistlused Rakveres Foto: Marko Mumm / EKJL

Eesti mitmevõistleja Janek Õiglane kogus Rakvere staadionil kümnevõistluses 8251 punkti, võitis Eesti meistritiitli ja alistas Doha maailmameistrivõistluste normatiivi.

«Mul on hea tunne ja väga hea meel, et kõik liigub õiges suunas,» lausus sel aastal juba kolmanda kümnevõistluse lõpetanud Õiglane. Esimesel ja teisel jõuproovil Doha MM-norm ei alistunud, kolmandal katsel sai eesmärk täidetud. «Olen normi jaoks raisanud kolm mitmevõistlust, aga samas, võib-olla oli see just sissevõistlemine, ma ei teagi. Aga suutsin ära teha!» lisas kümnevõistleja.

Esimesel võistluspäeval sujus Õiglase jaoks sisuliselt kõik plaanipäraselt. «Esimesel päeval suutsin need tulemused ära teha, mis tegelikult tahtsin teha. Aga mõtlesin, et kui 4100 punkti teen, siis on ka väga hästi,» sõnas avapäeva 4190 punktiga lõpetanud Õiglane. 

Teisel päeval oli 25-aastane sportlane enda sõnul väsinud. «Ma ei taha küll millegi taha pugeda, aga teisel päeval olin väsinud. Mul oli reaalselt raske!» tunnistas Õiglane. «Ma vaevlesin tõkkejooksus, aga sellegipoolest tuli hea aeg ja see näitas, et vorm on olemas, aga lihtsalt ei olnud seda särtsu. Kettaheide… Mul on hea meel, et suutsin energia odaviskes (isiklik rekord 72.38) välja lasta. See andis head energiat ka 1500 meetri jooksuks,» lisas Õiglane.

Teivashüppes mängis Õiglane enda ja fännide närvidega, kui sai algkõrgusest jagu alles kolmandal katsel. «Ma olin natuke närvis enda peale, aga proovisin hoida külma närvi, oodata tuult ja teha keskmine hüpe ära. Tuul oli keerutav ja raske oli kohaneda. Aga olin rahulik ja proovisin teha oma asja. Teivashüpe on ala, kus mul on väga palju varu,» rääkis Õiglane.

Kui Doha MM-norm (8200 punkti) õnnestus Õiglasel Rakveres alistada, siis tegelikult oli tal sihikul ka Tokyo OM-norm (8350). «Ma ei arvanud, et teise päeva hommikul saab nii raske olema, aga pärast esimest päeva mõtlesin: saaks olümpianormi ka kaelast ära. Ei saanud, aga vähemalt suutsin põhieesmärgi täita. Nüüd lähen Dohasse olümpianormi püüdma,» kommenteeris Õiglane.

Sportlased võistlesid Rakveres kuumades ilmastikuoludes. Õiglase sõnul oli see hea ettevalmistus Dohaks. «See oli hea testvõistlus Dohaks, seal on ka palav. Sain mingisuguse aimduse, mis mind seal ees ootab. Palavus on kindlasti parem kui vihm ja külm ilm, ei pea ennast kogu aeg soojana hoidma. Pigem mulle meeldib kuumus ja palavus,» ütles Õiglane.

Õiglase järel saavutas Rakveres teise koha ja hõbemedali vanameister Mikk-Mihkel Arro 6881 punktiga, kolmanda koha ja pronksmedali pälvis 6594 punkti kogunud Mihkel Holzmann. Kahel alal (kettaheites ja 1500 meetri jooksus) nulli saanud Hans-Christian Hausenberg oli 6568 punktiga neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles