Tabasalus tehti algust SuperMoto Euroopa meistrivõistluste etapiga

Postimees Sport
Copy
Foto: Edgar Seemendi

Tabasalus sõideti SuperMoto Euroopa meistrivõistluste etapi avapäev.

Täna algas Tabasalu kardirajal SuperMoto EM-etapp klassidele SM Junior ja S3, millele lisaks sõideti osade klasside Eesti meistrivõistluste etapid. Põnevaim kvalifikatsioon toimus S1 klassis, kus esiviisik mahtus lõpuks napi sekundi sisse.

Eesti meistrivõistluste S1 klassi ajasõidus vahetus liider vahepeal lausa iga ringi järel ning esikohal said olla pea kõik, kes lõpuks esiviisikus lõpetasid. Päeva lõpuks sõitis kiireima ringiaja Soomes elav eestlane Eero Madisson (KTM), paremuselt järgmised ajad tegid soomlased Sami Uutela (Honda) ja Sami Salstola (TM) ning vennad Prants ja Patricks Pals (mõlemad TM, Vihur Motosport).

Kubatuurilt väiksemas S3 klassis oli kiireim tšehh Denis Fligr (Honda) Kristjan Siilaku (Husqvarna, Vihur Motosport) ees. Koos S1 ja S3ga rajal olnud Open masinaklassis oli nobedaim soomlane Tero Kolehmainen (TM), kellele järgnes kaasmaalane Eetu Ihalainen (Husqvarna).

SM Junior klassis sõitis parima aja välja eelmise aasta Euroopa meister tšehh Jan Ulman (TM), kellele järgnesid 2018. aasta EM pronks Aksel Pärtelpoeg (Husqvarna, Äksi39Team) ja soomlane Ossi Rantala (Honda), kes kõik mahtusid 0,8 sekundi sisse. Eesti arvestusse kuuluvas SM85 klassis oli esikolmik Karl Takk (Honda, Vihur Motosport), Andri Kutsar (KTM, Äksi39Team) ja venelane Leonid Balaberin (Husqvarna).

Tabasalus peeti ka kahe Eesti meistrivõistluste arvestusse kuuluva masinaklassi etapid, kus SM65s ei leidnud taas vastast Venemaa tüdrukule Alena Petrishinale, kes võttis kaks võimsat esikohta kaasmaalase Leonid Balaberini (mõlemad Husqvarna) ees. Kolmas oli Martha Koort (KTM, Äksi39Team).

SM50 klassis võitis etapi Robin Mooses (Husqvarna, Äksi39Team). Kahe sõidu tulemusena oli teine Kristjan-Erich Luhaäär (KTM, Pärnu MC). Poodiumi madalaimale astmele tõusis Travis Siilak (KTM, Vihur Motosport).

Väikseima 50PW/Mini arvestuse esikolmik oli Kenneth Simulask (Husqvarna, Vihur Motosport), Steven Eugen Tiitso (KTM, AYR Racing Team) ja Meribel Kask (Husqvarna, Vihur Motosport).

Homme sõidetakse juba finaalsõidud, kus S3-ga on taas rajal S1 ja Open ning SM Junior koos SM85 klassiga. Lisaks toimuvad Eesti tiitlivõistluste etapid klassidele SuperQuad ja S4/Streetmoto. Ajasõidud algavad Tabasalu kardirajal kell 9:30 ning esimene võistlusstart antakse 12:05, kui rajale lähevad SM Junior/SM85 klasside sõitjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles