Tour de France'i võitev Bernal: mul pole õrna aimugi, mis Kolumbias praegu toimub

Postimees Sport
Copy
Egan Bernal pressikonverentsil.
Egan Bernal pressikonverentsil. Foto: Pete Goding / GodingImages/PA Images

Homme kroonitakse Egan Bernal tänavuse Tour de France'i võitjaks. 22-aastasel kolumblasel pole aga aimugi, mis väljaspool võistkonna bussi toimub.

Teise maailmasõja järgse ajastu kõige noorimaks Tour de France'i võitjaks kerkiv Bernal rääkis võistlusjärgsel pressikonveretsil, kui keskendunud ta võistlusele on.

«Mul ei ole õrna aimugi, mis hetkel Kolumbias toimub. Tegelikult ei tea ma üldse, mis väljaspool mu meeskonda toimub. Ma kujutan ette, et kõik on väga õnnelikud. Kolumbiast on tulnud väga häid rattureid, kes võitnud Giro ja Vuelta, aga meie riik pole kunagi võitnud Tour de France'i. Meil on küll etapivõite Prantsusmaa velotuurilt, aga alati on läinud midagi valesti, selgitas Bernal. «Seega olen ma väga uhke enda saavutatu üle ja ei suuda ära oodata hetke, mil ma kollase särgi koduriiki viin.

Bernal sai selle aasta mais rangluumurru, mis ta Itaalia velotuurist eemale jättis. 

«Ma ei tea kas uskuda saatusesse, aga selge on, et ilma kukkumiseta ei oleks ma täna siin. Girole minnes oleks olnud väga keeruline siin osaleda.»

Bernal jätkas: «Me valmistusime Giroks mu treeneriga eelmise aasta oktoobrist saadik.  Kuigi meil oli korraks ka mõttes osaleda Touril, naasime me esialgse plaani juurde. Siis aga juhtus õnnetus. Me peaaegu hakkasime nutma, sest mu rangluu oli tõesti väga halvas olukorras. Aga siis ma küsisin talt, et kuidas oleks mu võimalused Touriks. Ehk nagu ma ütlesin, iga asi juhtub põhjusega», lõpetas värske tšempion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles