Alaphilippe: ma andsin endast kõik, paremini ei olnud võimalik

Christopher Krutto
Copy
Julian Alaphilippe.
Julian Alaphilippe. Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Kuigi Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) kaotas jalgrattamaailma suurimal velotuuril Tour de France’il viimase kahe mägise etapiga nii liidrikoha ning langes lõpuks viiendaks, ei kahetse ta midagi.

«Ma andsin endast kõik, paremini ei oleks mul olnud võimalik. Ma arvasingi, et varem või hiljem ma vajun ära ning siin lõpus see juhtuski,» rääkis Alaphilippe eile pärast eelviimase etapi lõppu.

Siiski tunnistas Alaphilippe, et tema jaoks peale võidu ei ole vahet, mis kohal lõpetab. «Kui ma oleks suutnud teist kohta hoida või lõpetanud 50. kohal, oleks see minu jaoks sama. Selline on lihtsalt minu suhtumine – kõik või mitte midagi.»

«Siiski ma sain päris hästi hakkama ja ma olen väga uhke selle üle, kui palju tiimikaaslane Eric Mas mind aitas. Ilma meeskonnata oleks ma palju varem väsinud ning lõpetanud kõigist 15 minutit tagapool,» kiitis prantslane meeskonnakaaslaseid.

«Ma ei tahtnud midagi kahetseda ja ma ei usu, et mul on üldse midagi kahetseda. Ma usun, et saan enda Touri üle väga õnnelik olla,» võttis Alaphilippe enda Touri kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles