Haugasmägi võitis seitsmenda MM-tiitli

Postimees Sport
Copy
Rasmus Haugasmägi.
Rasmus Haugasmägi. Foto: Eesti Veemoto Liit

Paadiklassi OSY-400 MM-ile Rootsi Morasse oli kohale sõitnud üheksateist paatkonda, et võistelda selle aasta maailmameistritiitli eest. Eesti lipuvärvides sõitsid Rene Suuk ja tiitlit kaitsmas kuuekordne maailmameister Rasmus Haugasmägi. Kohal olid Rasmuse möödunud hooaja põhirivaalid poolakas Cezary Strumnik ja Billy Allen USA-st.

Reedel meeletus kuumuses alanud ajasõitudes pandi paika stardijärjestus. Parima aja sõitis välja Haugasmägi ja teine oli talle ainult kaheksa sajandikuga kaotanud Strumnik. Rene Suuk sõitis välja viienda aja.

Esimeses sõidus sai parima stardi Haugasmägi, kohe tema järel sõitsid Strumnik ja Suuk. Sõit katkestati, kuna esimese sirge lõpus läks lendu ameeriklase Matt Alleny paat ja sõit tuli katkestada. Kordusstardis sai sõit kesta kolmanda pöördepoini, kui omavahel põrkasid kokku teise-kolmanda koha pärast võistlevad Strumnik ja Suuk. Rene paat paiskus õhku ja lendas üle poolaka paadi. Õnnetuseks ei suutnud tagant tulevad konkurendid enam kokkupõrget Rene paadiga vältida ja kokku osales avariis viis paati. Õnneks pääsesid kõik avariis osalejad tõsisemate vigastusteta. Rene paat oli aga katki ja tema jaoks oli võistlus lõppenud. Esimene sõit tühistati.

OSY-400 klassi start.
OSY-400 klassi start. Foto: Eesti Veemoto Liit

Teises sõidu stardi esimeses pöördes keeras oma paadi kummuli slovakk Miroslav Bazinski. Tema kõrval olnud leedulane Gintaras Marcinkus keeras järsult paremale, et vältida talle otsasõitu ja rammis Inglismaa sõitjat Wayne Moyset, kelle paadist sõitis omakorda üle poolakas Michal Pozniak. Pilootidest keegi viga ei saanud aga kordusstarti jõudis tänu mõlema sõidu kokkupõrgetele ainult 13 paati. Kordusstart õnnestus ja Rasmus juhtis sõitu alates stardist kuni lõpuni. Teiseks tuli Strumnik ja kolmas oli teine Poola võidusõitja Gregorz Stepaniak.

Laupäevased stardid enam nii palju ekstreemsust ei toonud. Stardirivis olid tagasi esimesel päeval katki sõidetud paadid ja laupäeva esimesse sõitu startis kokku seitseteist paati. Startidest sai Haugasmägi kohe liidripositsiooni ja juhtis mõlemat sõitu algusest kuni lõpuni.

«Jäin tulemusega väga rahule. Vahetult ennem MM-ile sõitu seadistasime Tartus paadi selle võistluse jaoks ära ja see töötas terve võistluse. Konkurentide tase on tõusnud ja väga paljud paadid on võrdsete kiirustega ja sellest ka avariide rohkus. Õnneks keegi tõsiselt viga ei saanud,» võttis seitsmenda MM-tiitli võitnud Rasmus Haugasmägi võistluse kokku.

MM-tiitli võitis Haugasmägi, hõbedale tuli Gregorz Stepaniak ja pronks läks Cezary Strumnik – mõlemad Poolast.

Samal võistlusel toimunud klassi F-500 MM-sarja kolmandal etapil oli Erko Aabrams viies.

Rasmus Haugasmägi (keskel).
Rasmus Haugasmägi (keskel). Foto: Eesti Veemoto Liit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles