Noored Eesti motoringrajasõitjad tegid Alastaros ajalugu

Postimees Sport
Copy
Hugo-Brent Freimann.
Hugo-Brent Freimann. Foto: Edgar Seemendi

Eesti ja Soome meistrivõistluste neljandal etapil, mis sõideti nädalavahetusel Soomes Alastaro ringrajal, tegid ajalugu noorimad ringrajasõitjad, kui poodiumile tõusis koguni kaks eestlast. 

Laastavas palavuses, mida sõitjad peletasid rohke veejoomise ja külmade rätikutega, toimunud võistluse esimesed sõidud toimusid laupäeval ning klassis Mini GP-100 võitis Hugo-Brent Freimann (Vihur Motosport). Tema klubikaaslane Sven Martin Merivälja sai soomlase Alexandr Kyriakou järel kolmanda koha. Freimann püstitas Alastarol ka uue rajarekordi 1.14,800. Pühapäevases teises võistlussõidus oli järjestus täpselt sama.

Klassis Superbike osales ainsa eestlasena Mihkel Osula (Ducati, Vihur Motosport). Nädalavahetus algas tema sõnul treeningsõitudes üsna keeruliselt, sest masinale ei õnnestunud leida õiget seadet, mis oleks sobinud Alastaro uue asfaltkattega. «Esimesse sõitu läksime samuti sellise seade ja rehviga, mida ei olnud eelnevalt trennides proovinud,» rääkis Osula. «Õnneks panime valikuga täppi ja esimeses sõidus parandasin kvalifikatsiooniga võrreldes oma aega 1,3 sekundit.»

Osula startis 22 sõitja seass 18. kohalt ja lõpetas 12ndal kohal. Nii sai ta teise sõitu parema, 13. stardipositsiooni. «Suure osa teisest sõidust suutsin liikuda top 10 seas, kuni pidin kaks ringi enne lõppu väsimusest tulenenud sõiduvigade tõttu loovutama veel ühe koha ja lõpetasin sõidu 11ndana.» Mõlemad Superbike-klassi sõidud võitis MM-sarjas osalev Niki Tuuli.

Külgvankritel olid eestlastest ainsana võistlustules Eero Pärm ja Lauri Lipstok (LCR-Yamaha, Pärm Racing Team ), kes olid esimeses sõidus viiendad ja teises kuuendad.

B1200 startis koos soomlaste Retro Superbike klassiga. Esimeses sõidus toimus tasavägine heitlus Kalle Krõlovi (Kawasaki, Äksi MK) ja Taavi Nahko (BMW, Vihur Motosport) vahel, milles mõnesekundilise eduga jäi peale Krõlov. «Möödasõiduvõimalusi oli, kuid ma ei viinud neid lõpuni, sest Kalle sõitis väga katvat trajektoori.»

Teises sõidus võttis Nahko revanši, möödudes Krõlovist juba teisel ringil. «Kuni sõidu lōpuni üritasin Raimo Kesselile (mõlema sõidu ja Retro Superbike klassi üldvõitja) vōimalikult lähedale jōuda, et ehk ta eksib ja saan vōimaluse, aga Kessel pidas vastu. Kokkuvõttes olen rahul, kuna see oli minu esimene võistlus Alastaros.»

Mõlemas sõidus oli B1200 klassis kolmas Kristian Vaarmann (BMW). Ainsa B600 klassi sõitjana osales Mairon Meius (Suzuki). Enn Lähker võistles Retro Superbike'il ja oli sõitudes 11. ja 12.

Klassis Superstock 300 oli Hugo-Brent Freimann nii esimeses kui teises sõidus kuues, Silvester Sarapik 8., Selyn Kazakova 9. ja Randel Loorents 10 (kõik Vihur Motosport).

Koos soomlaste Star Service Cup klassiga startinud ainus C600 klassi sõitja Ingvar Mägi (Honda) oli esimese sõidu üldarvestuses 19. ja teises 17., Alar Laidoner (Yamaha) kukkus treeningul, murdis rangluu ega osalenud võistlussõitudes. 

RGB motoringraja EMV viies etapp toimub 24.-25. augustil Lätis Bikernieki ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles