Aksel Pärtelpoeg tuli kodusel SuperMoto Euroopa meistrivõistluste etapil teiseks

Postimees Sport
Copy
Esikolmik poodiumil.
Esikolmik poodiumil. Foto: Edgar Seemendi

Täna sõideti Tabasalu kardirajal SuperMoto EM etapp klassidele SM Junior ja S3, kus poodiumile pääses mõlemas klassis üks eestlane. Nooremas arvestuses oli Aksel Pärtelpoeg teine ja sama koha sai ka S3 klassis Kristjan Siilak.

SM Junior klassis heitlesid mõlemas sõidus esikohale eelmise aasta Euroopa meister Jan Ulman (TM) ja toonane EMi pronks Aksel Pärtelpoeg (Husqvarna, Äksi39Team). Esimest sõitu asus juhtima soomlane Ossi Rantala (Honda), kuid mõned kurvid hiljem ta kukkus ning liidriks asus Ulman. Peagi haaras liidrikoha Pärtelpoeg, kes tšehhist efektselt mööda sai.

Mõned ringid hiljem suutis Ulman eestlasest mööda suruda ja liiderduo kadus konkurentidelt eest. Pärtelpoeg proovis tšehhist mööduda, kuid eksis ja kukkus ning Ulman sai seejärel rahulikult võiduka lõpuni sõuda. Kolmandana ületas lõpujoone meeletut tempot ja mitmeid möödasõite teinud Rantala.

Teises sõidus haaras Ulman kohe liidrikoha ja jälle sõideti Pärtelpojaga ratas rattas. Eestlane kukkus taas, peale mida oli tšehhi edu juba liialt suur, et Pärtelpoeg teda ohustada suutnuks. Eestlase järel kolmandana lõpetas terve sõidu samal kohal sõitnud Rantala.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Ulman. Koos EM-klassiga rajal olnud Eesti arvestuse SM85 klassi esikolmikusse sõitsid end Karl Takk (Honda, Vihur Motosport), venelane Leonid Balaberin (Husqvarna) ja Andri Kutsar (KTM, Äksi39Team).

Euroopa MV S3 klass võistles koos Eesti meistrivõistluste S1 klassiga. Avasõidus heitlesid esikoha nimel soomlane Sami Salstola (TM) ja Soomes elav eestlane Eero Madisson (KTM). Sõidu lahendus saabus alles viimasel ringil, kui Madissoni masina mootor purunes. See tõstis teiseks Prants Palsi (TM, Vihur Motosport) ja kolmandaks venelase Alexander Latyshevi (Honda). Pärast sõitu selgus, et mitmed sõitjad eksisid kollase lipu reegli vastu ning nende positsioone langetati viie koha võrra. Esikolmiku moodustasid Pals, Latyshev ja Salstola.

Teist sõitu asus juhtima varutsiklil võistelnud Madisson, kuid ka see masin vedas alt ning noormees pidi boksi sõitma. Kohe alguses toimus ka üks suurem kukkumine, peale mida sõit katkestati ja anti kordusstart. Seal sai kõige paremini minema Salstola, kes kadus peagi konkurentidelt eest ja võttis kindla võidu. Sama kindlalt sõitis teisel kohal Prants Pals ning kolmandaks platseerus soomlane Sami Uutela (Honda). Kahe sõidu kokkuvõttes võttis etapivõidu Prants Pals.

S3 klassis võitis etapi tšehh Denis Fligr (Honda) Kristjan Siilaku (Husqvarna, Vihur Motosport) ees. Koos S1 ja S3ga rajal olnud Eesti arvestusse kuulunud Open masinaklassi kiireim oli Siilak.

Tabasalus peeti ka kahe Eesti tiitlivõistluse arvestusse kuuluva masinaklassi etapid, kus SuperQuad klassis võitis etapi Raul Kirt (KTM, Estonian Supermoto Racing). Teise koha sai avasõidu 3. ja viimase 1. kohaga lõpetanud Viljar Värat (Honda, Estonian Supermoto Racing) ning kolmandaks tuli 2. ja 3. koha saanud Tõnu Zeiger (KTM, Kagu MK).

Soolode S4 klassis moodustasid esikolmiku Alex Vetkin (Husqvarna, Vihur Motosport), Karl Takk (TM, Vihur Motosport) ja Marek Virves (Kawasaki, Motodepoo Team Green). Koos S4-ga oli rajal ka üks StreetMoto klassi sõitja Sander Pikhoff (Husqvarna), kes sai selles arvestuses esikoha.

SM Junior ja S3 klassi Euroopa meistrivõistlused jätkuvad 1. septembril Bulgaarias Pleveni rajal. Eesti meistri- ja karikavõistlustel on jäänud veel pidada kaks etappi, mis sõidetakse 10. ja 11. augustil Rapla kardirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles