Tanel Leok teenis kõva võitluse järel Tsehhi MM-etapilt 15. koha

Postimees Sport
Copy
VILJANDI, EESTI20APR19
Mulgikross 2019 Holstre-Nõmme krossirajal. Pildil Tanel Leok.
MARKO SAARM/SAKALA
VILJANDI, EESTI20APR19 Mulgikross 2019 Holstre-Nõmme krossirajal. Pildil Tanel Leok. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Motokrossi maailmameistrivõistluste kolmeteistkümnes etapp toimus sellel nädalavahetusel Tsehhis Loketi krossirajal, kus eestlastest parima tulemuse tegi  A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Tanel Leok, kes tuli 15. kohale.

MXGP klassi avasõidu start ebaõnnestus Tanel Leokil ja avakurvi järel oli ta viimasel kohal. Esimese ringi jooksul tegi Leok hulga möödasõite ning tõusis üsna ruttu punktikoha piirile. Parimal hetkel tõusis Eesti krossimees sõidu ajal 16. kohale, kuid temast möödus Ivo Monticelli (Itaalia, KTM) ja Tanel lõpetas sõidu 17.kohal, vahendab MX Mania. Sõidu võitis Romain Fabvre (Prantsusmaa, Yamaha) Tim Gajseri (Sloveenia, Honda) ja Jeremy Seeweri (Šveits, Yamaha) ees

Teises sõidus tegi Leok tunduvalt parema stardi ning ta pääses koheselt top 20 piirile. Sõidu edenedes suutis Tanel oma positsiooni  parandana ning ta tõusis 15. kohale. Viimastel ringidel püüdis ta  kinni enda ees sõitnud kolmiku, kuid möödasõitu enam teha ei õnnestunud ja nii lõpetas Tanel sõidu viieteistkümnendana. Tsehhi etapil näitas teistest paremat kiirust Romain Febvre, kes sõidu alguse neljandalt kohalt lõpuks liidriks tõusis ning võidu võttis. Teisena lõpetas sõidu Tim Gajser ja kolmandana Jeremy Seewer.

Etapi kokkuvõttes teenis Leok kümme punkti ja see andis talle 15. koha. Maailmameistrivõistluse üldarvestuses on Leok tänase etapi järel 142 punktiga 17. kohal. Tsehhi etapi võitis 50 punktiga Romain Febvre, teise koha sai 44 punktiga Tim Gajser ja kolmanda koha 40 punktiga Jeremy Seewer. Ülivõimsa liidrina jätkab Gajser (582 punkti), teisel kohal on Seewer (405 punkti).

Järgmine etapp toimub 4. augustil Lommeli krossirajal Belgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles