Eestlased võitsid rogaini MMil kulla (2)

Postimees Sport
Copy
Timmo Tammemäe ja Rain Seepõld rogaini MMi finišis
Timmo Tammemäe ja Rain Seepõld rogaini MMi finišis Foto: Lauri Leppik

16. rogaini maailmameistrivõistlused peeti 27.-28. juuli nädalavahetusel Püreneede mäestikus Kataloonia ja Prantsusmaa piiril La Molina mägisuusakeskuses. Osavõtjate arv oli rekordiline - ligi 400 võistkonda enam kui 850 võistlejaga 32 riigist -, mis annab tunnistust nii rogaini populaarsuse kasvust kui ka osalejate geograafia laienemisest.

Rogaini näol on tegemist võistkondliku valikorienteerumisega, millel on väga pikk kontrollaeg – klassikaliselt 24 tundi. Selle aja jooksul proovitakse koos oma võistkonnaga liikudes läbida nii palju kontrollpunkte, kui võimalik.

Võistlusmaastikul varieerusid kõrguste vahed ca 1500 meetrist 2500 meetrini. Võistlusrada oli füüsiliselt väga nõudlik ning kõikide kontrollpunktidega rajavariandi läbimine oleks nõudnud summaarselt ligi 9000 tõusumeetrit. Kui Euroopat on viimastel päevadel kimbutanud palavus, siis Püreneed kostitasid võistlejaid esimesel võistluspäeval äikese, jaheda vihma ja kohati ka rahega.

Nõudlikele oludele vaatamata tõestasid MMil osalenud eestlased, et rogain on jätkuvalt Eesti orienteerumise paraadala, kus tiitlivõistlustelt ei tulda tagasi tühjade pihkudega. 

Tänavused rogaini maailmameistrid on Timmo Tammemäe ja Rain Seepõld, kes kogusid 414 punkti. Timmole on see teine rogaini MMi kuld, eelmise võitis ta 2014. aastal USAs koos vendade Rain ja Silver Eensaarega. Timmo seekordne võistkonnakaaslane Rain Seepõld on varem tuntud ultrajooksjana.

5 punkti nõrgema tulemusega said hõbeda Timothy Farrant ja Tane Cambridge Uus-Meremaalt. Pronksi võitsid tšehhid Ondřej Skripnik ja Radovan Čech.

Naisvõistkondade arvestuses said hõbeda Eleri Hirv ja Piibe Tammemäe. Kulla võitsid venelannad Anna Burlinova ja Marya Plyashechko.

Meesjuunioride seas võitsid kulla Lauri Pähn ja Kaarel Hendrik Zernant. Naisjuunioride klassis said hõbeda Marie Tammemäe ja Emily Raudkepp ning pronksi Kaise Rooba ja Epp Paalberg. Juunioride segavõistkondade arvestuses said pronksi Helis Pajuste, Kadri Ustav ja Kaarel Vesilind.

Meesveteranide klassis said pronksi Ain Fjodorov ja Rait Pallo. Naisveteranide klassi pronksi ja naissuperveteranide klassi kulla võitsid Marje Viirmann ja Airi Alnek. Naissupereveteranide klassi pronksi said Kersti Ehala ja Pilvi-Heli Vettik. Meessuperveteranide klassis said hõbeda Tiit Tali ja Antti Roose. Meesultraveteranide klassis võitsid kulla Johannes Tasa, Arvo Kivikas ja Tõnu Nurm. Naisultraveteranide klassi pronksi said Virve Orav ja Eha Arb.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles