ManU uuesti tärkanud unistus Meistrite liigast tõenäoliselt siiski kustub

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi mängumehed Wayne Rooney (paremal) ja Danny Welbeck jätkavad mänge suure tõenäosusega siiski Euroopa liigas.
Manchester Unitedi mängumehed Wayne Rooney (paremal) ja Danny Welbeck jätkavad mänge suure tõenäosusega siiski Euroopa liigas. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel kerkis üles uudis, et jalgpalli Meistrite liigas võidakse kaheksandikfinaali jõudnud FC Basel turniirilt kõrvaldada ja seetõttu saaks Meistrite liigas jätkata Manchester United. Siiski tundub selline variant praegu ebatõenäoline.

Basel võidakse Meistrite liigast praeguse seisuga välja heita Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA ja Šveitsi Jalgpalli Liidu erimeelsuste tõttu, kirjutab Fox News.

FIFA keelas Šveitsi klubil Sionil suvel mängijaid osta, kuna 2009. aastal rikuti väravavahi Essam El-Hadary ostmisel reegleid. Suvel aga keeldu eirati. FIFA nõuab nüüd, et Sionile tuleb tagantjärgi määrata kõikides kohtumistes, kus nad uusi jalgpallureid kasutasid, 0:3 kaotused. Seni ei ole Šveitsi Jalgpalli Liit seda aga teinud ja ettekirjutuste täitmiseks on aega 13. jaanuarini. Kui selleks kuupäevaks nõudmisi ei täideta, siis peatatakse Šveitsi liikmesolek FIFAs ja see tähendaks, et Basel ei tohiks Meistrite liigas mängida.

Šveitsi alaliidu juhtfiguurid on juba väidetavalt olnud ka FIFAga kontaktis, et asi kiiresti lahendada. «Olen kindel, et just meie läheme Müncheni Bayerniga vastamisi, kuid võtame ähvardusi siiski väga tõsiselt,» sõnas Baseli asepresident Bernhard Heusler.

Samas ei hellita ka ManU suuri lootusi ning ollakse leppinug kohaga Euroopa liigas. «See on väga väike võimalus ja me ei hakka selle peale lootma,» sõnas Unitedi pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles