Hispaania koondise legend võttis vastu treeneritöö endise klubi juures

Erko Litvjakov
, Reporter
Copy
Xabi Alonso andmas juhtnööre Real Sociedadi duubelvõistkonna mängijale.
Xabi Alonso andmas juhtnööre Real Sociedadi duubelvõistkonna mängijale. Foto: JUAN HERRERO / EPA

Hispaania koondisega jalgpalli maailmameistriks ning kahekordseks Euroopa meistriks tulnud Xabi Alonso võttis vastu treeneritöö Real Sociedadi duubelmeeskonna juures.

Real Sociedadi Zubieta treeningkompleksi väljakul alustas duubelmeeskond hooaja ettevalmistusmängudega ning peatreeneritoolil meelitas meediat kohale kohalik kangelane, vahendab Independent. Nimelt oli Sociedadi duubelvõistkonna 4:0 võitu orkestreerimas Xabi Alonso, kes astus järgmise sammu oma treenerikarjääri redelil.

Alonso jaoks on Sociedadi noortetiimi juhendamine eriline, kuna ka tema alustas mängijakarjääri Põhja-Hispaania klubi noortesüsteemis, kust murdis edasi tippklubisse Liverpool FC.

«Tundsin, et on aeg koju naasta,» sõnas Alonso pressikonverentsil. «Zubietas on käimas paljulubav projekt ja ma tahtsin sellest osa saada.»

Alonso Sociedadi naasmine oli paljude jaoks üllatav, kuna mees alustas treenerikarjääri eelmisel suvel Madridi Reali La Fabricia noortesüsteemis U-14 vanuseklassi treenerina. Tema juhendatud tiim võitis esimesest 23 mängust 22 ning kindlustas sellega regionaalse liigatiitli rekordajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles