Vibulaskmise võistlus toob Eestisse Euroopa parimad vibusportlased

Postimees Sport
Copy
Reena Pärnat
Reena Pärnat Foto: Erakogu

2.-4. augustini toimub Haapsalus rahvusvaheline vibulaske võistlus «Levikom Team Challenge», mis toob Eestisse Euroopa parimad vibusportlased. Ürituse raames toimub Eestis esmakordselt vibushow, kus profilaskurid sooritavad vibudega vaatemängulisi vigurlaskmisi.

Võistluse korraldaja NS Archery klubi liikme Pearu Jakob Ojamäe sõnul on kohal vibulaskmise tippu kuuluv 2017. aasta maailma- ja Euroopa meister David Pasqualucci ning võistlevad Eesti, Läti, Leedu, Soome ja Itaalia parimad vibusportlased. «Võistlemas saab näha Londoni ja Rio olümpiamängudel osalenud Eesti sportlaseid Reena Pärnat ja Laura Nurmsalu. Üritusel proovitakse lasta ka maailmarekordit,» rääkis Ojamäe. 

Võistluse esimesel päeval, 3. augustil selgitatakse individuaalvõistluste parimad sport- ja plokkvibu laskjad. Pühapäeval, 4. augustil leiab aset unikaalne võistkondlik võistlusformaat, mille raames moodustavad võistkonna erinevatest riikidest eri tasemega laskurid. «Oodata on äärmiselt tasavägiseid duelle, mis kulmineeruvad kulla- ja pronksifinaaliga kell 15. Pingelisi finaale kommenteerivad NS Archery rahvusvaheliselt kogenud laskurid,» lisas Ojamäe. 

Kõikidel huvilistel on laupäeval, 3. augustil võimalik proovida kätt vibulaskmises. «Vibulaskmist võivad harrastada kõik, olenemata soost, vanusest ja varasemast kogemusest. Vibulaskmine on kombinatsiooniga nii vaimsest kui ka füüsilisest trennist, see ala õpetab väga hästi tunnetama oma keha ning kontrollima emotsioone ja pingetaluvust,» rääkis Ojamäe. Laupäeval algusega kell 16.00 toimub ka esmakordselt Vibushow, kus vibusportlased teevad efektseid etteasteid, lastakse puruks taldrikuid ja purke ning proovitakse mootorratta seljast märki tabada. 

Võistlus toimub 2-4. augustil Haapsalu linnastaadionil. Üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles