Poksi raskekaalu maailmameister andis positiivse dopinguproovi

Christopher Krutto
Copy
Dillian Whyte.
Dillian Whyte. Foto: Bradley Collyer / AP

Poksija Dillian Whyte andis positiivse dopinguproovi ning tema maailmameistri staatus on poksiorganisatsiooni WBC poolt peatatud.

Whyte andis positiivse dopinguproovi 17. juulil, kolm päeva enne võitu Oscar Rivase üle.

31-aastane poksija peab nüüd andma seletusi WBC-le.

«Dillian Whyte’il testiti Ukadi (Suurbritannia antidopinguamet) poolt enne matši Oscar Rivasega ning  A-proov osutus positiivseks,» ütles WBC pressiteates.

«Positiivse proovi valguses viib WBC läbi uurimise ning on sellega seoses peatanud Dillian Whyte’i staatuse raskekaalu maailmameistrina,» sõnas poksiorganisatsioon.

«WBC on teavitanud Whyte’i ning tema meeskonda ning annab poksijale võimaluse esitada esitada enda kaitseks argumendid. Kaitsmise koht ja aeg antakse lähitulevikus teada. Kogu uurimise jooksul võimaldab WBC esitada Whyte’il ja tema meeskonnal kõiki materjale ja informatsiooni, mida nad peavad vajalikuks,» lisas WBC.

Ukad ei ole hetkel juhtumit kommenteerinud.

Whyte on ka varem dopinguga patustanud ning pidi selle tõttu aastatel 2012-2014 kandma võistluskeeldu, sest tarvitas enesele teadmata keelatud ainet. Uue rikkumise korral võiks poksijat ähvardada lausa kaheksa-aastane võistluskeeld, kirjutab BBC Sport.

Pole teada, millist keelatud ainet Whyte tarvitas.

Whyte on profikarjääri jooksul võitnud 27 matšist 26 ning järgmine kord oleks pidanud võistlustulle astuma 18. mail Deontay Wilderi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles