Tänak: tunnen end Toyotaga väga kindlalt

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak Soome ralli meediapäeval.
Ott Tänak Soome ralli meediapäeval. Foto: Sander Ilvest

Ott Tänak läheb tänavusele Soome rallile vastu olukorras, kus tal tuleb esimesena rajale minna ning teistele teed puhastama asuda. Võistlusmomendis sai samasuguse seisu ära proovida Rally Estonial, kus Tänak suutis esimese stardipositsiooni kahjudest hoolimata teistele kindlalt tagatulesid näidata.

Pikalt on siiski arutatud seda, kas stardijärjestuse paikapanemiseks peaks leidma teistsuguse lahenduse. «Minu arust on reeglid praegu mõistlikud. Need tekitavad üldseisus suuremat konkurentsi, kuna reedeti kaotame üsna palju aega ja laupäeval peame seepärast rohkem pingutama. Seda on kõigil palju huvitavam jälgida. Loomulikult sooviksin igat rallit heal stardipositsioonil alustada, kuid praegune olukord on spordile kasulikum,» rääkis Tänak.

Eesti spordi praegu vaieldamatult populaarseim spordimees Tänak on jõudnud sellisele tasemele, et hoiab MM-sarjas liidrikohta ja on üldiste tulemuste põhjal rallimaailma kiireim piloot. Mõneti tekib küsimus, et kas ta oleks võimeline sama kiiresti sõitma ka mõne teise masinaga. «Ma oskan rääkida ainult hetkeseisust, sest ma pole teistes autodes istunud, kuid praegu tunnen end Toyotaga väga kindlana. Kõik töötab küll hästi, kuid alati on või

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles