Vesi on liiga külm! Ironmani ujumisvõistlus tuleb viimasel hetkel mujale kolida (1)

Postimees Sport
Copy
Ironman Tallinn triatlon. Ujumine
Ironman Tallinn triatlon. Ujumine Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuna veetemperatuur Lennusadama juures on langenud viimase 24 tunniga 11-kraadini, toimub 3. augusti Ironman Tallinna start ja ujumisvõistlus Harku järve Sõudebaasi juures.

Tulenevalt Ironmani reeglitest lühendatakse ujumisdistantsi, kui veetemperatuur on alla 15 kraadi ja ujumine jäetakse ära, kui veetemperatuur on alla 11,9 kraadi. Kuna Lennusadama juures on veetemperatuur langenud 11 kraadini, siis otsustasid korraldajad liigutada ujumisraja Harku järve, kus viimaste andmete järgi on veetemperatuur 18 kraadi.

Ironmani Tallinna peakorraldaja Ain-Alar Juhanson: «Võistlejad on treeninud ja tulnud Tallinnasse selleks, et läbida Ironmani võistlus täispikkuses. Lühendatud ujumisdistants või ujumise ärajäämine oleks neile väga suur pettumus. Seega otsustasime korraldustiimiga võtta kasutusse plaan B ning kolida ujumisraja Harku järve. Anname endast kõik, et hoolimata viimase hetke muudatustest pakkuda osalejatele parimat Ironmani kogemust.»

Ujumisdistantsil tuleb võistlejatel läbida üks 3,8-kilomeetrine ring ja samuti on Harku järve ääres esimene vahetusala. Teine vahetusala jääb Lennusadamasse. Tegemist on kontrollitud keskkonnaga ning vastab stardi- ja vahetusalana Ironmani nõuetele. Võetud on ka Harku järve veekvaliteedi testid, millest selgus, et kõik näitajad jäävad normi piiresse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles