Seefeldi dopinguskandaal paisub: vahistati veel üks Saksa arst

Carl-Robert Puhm
Copy
Verekotid on kasutusel ka vereülekannete tarvis.
Verekotid on kasutusel ka vereülekannete tarvis. Foto: Egor Eryomov / RIA Novosti

Veebruaris Seefeldi põhja suusaalade MMil alguse saanud Operatsioon «Aadrilaskmine» edeneb uurijatel jõudsalt. Sel teisipäeval peeti kinni ja kuulati üle teine Saksa arst süüdistatuna dopingu vahendamises.

Saksa uurijad otsisid sel teisipäeval läbi Saksa arsti ja füsioloogi Ulrich Haegele maja Rosenheimis. Meest süüdistatakse dopinguainete vahendamises tippsportlastele. Haegele töötas 2006. aastat selle aasta kevadeni Austria suusakoondises arstina.

Teisipäeval 30. juulil otsisid Saksa uurijad läbi Haegele maja. Ametnikud võtsid kaasa arvutid ja muid andmekandjaid. Dopingut Saksa arsti majast ei leitud. Küll loodavad  Saksa ja Austria võimud saada infot kaasavõetud andmekogudest, mis uurimist edasi aitaks. Süüdistav Haegele on tänaseks üle kuulatud - mees eitas seost dopinguga.

Haegele on teine Saksa arst, kes seoses lahvatanud dopinguskandaaliga kinni peetud. Varasemalt on vahistatud dopinguarst Mark Schmidt, kellega olid kontaktis ka dopingu tarvitamist tunnistanud Eesti suusatajad. Haegele ütles ülekuulamisel, et temal pole senini vahi all oleva Mark Schmidt'iga kontakti olnud.

Tänaseks on lisaks kolmele Eesti suusatajale veel 18 kahtlusalust sportlast: suusatajad, kiiruisutajad, laskesuusatajad ja ratturid.

Haegele kommenteeris kaks päeva pärast läbiotsimist juhtunut ARDle.

«Nad saabusid suure väega - seal oli 12 või 13 meest. Uurijad esitasid läbiotsimise orderi, sest Dürr (dopingupatune Austria suusataja - toim) ja ta treener Heigl süüdistavad mind EPO müümises. Uurijad pöörasid kõik mu elamises pahupidi, isegi sahtli mu naise aluspesuga. Kaasa võeti kõik arvutid ja telefonid,» ütles Haegele.

Sakslane lisas «On ilmselge, et nad süüdistad mind, sest ma olin Austria suusaliidu peaarst. Ma olen isegi üllatanud, et uurijad nii hilja tulid.» 

Oma süütuses on 79-aastane sakslane kindel. «Ma pole ostnud ega tellinud EPOt või midagi taolist ega vahendanud seda». 

Ulrich Haegele ei palganud endale isegi advokaati, sest karta polevat midagi. «Pole mõtet maksta 1000 eurot ilma asjata,» arvas sakslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles