Vaata, kes juhivad Eesti discgolfi meistrivõistlusi

Postimees Sport
Copy
Eesti meistrivõistlused 2019
Eesti meistrivõistlused 2019 Foto: Foto: Eesti Discgolfi Liit

Neljapäeval tehti algust tänavuste discgolfi Eesti meistrivõistlustega. Võistlused toimuvad neljal päeval ning lõpevad sel pühapäeval. Peale kaht võistluspäeva  hoiavad liidripositsioone Albert Tamm ja Madli Vaht.

Võistlused toimuvad Kõrvemaa matka- ja suusakeskuse Prodigy rajal ning Kiiu discgolfi pargis. Kokku on osalejaid 260 ning võisteldakse seitsmes divisjonis - naiste Open, meeste Open, juuniorid kuni 18, naised 40+, mehed 40+, mehed 50 + ja mehed 60+ . Finaalring mängitakse pühapäeval Kõrvemaal ning sinna pääsevad pooled kõikide divisjonide mängijatest. 

Mehed Open: peale teist päeva juhib võistlust valitsev Eesti meister Albert Tamm tulemusega 17 viset alla par-i. Albert on mõlemal ringil olnud parim. Vaid teisel ringil viskas samaväärse tulemuse Mats-Eerik Tõhk, kes mõnevõrra üllatuslikult paiknebki peale kahte päeva teisel kohal tulemusega -14. Kolmandat-neljandat kohta jagavad Kristjan Allemann ja Kristo Raik tulemusega -10. 5.-6. jagavad Joosep Stomma ja 2017. aasta Eesti meister Silver Lätt tulemusega -9.

Naised Open: Võistlust juhib Madli Vaht, kes tänu väga heale esimesele ringile on liider tulemusega 2 viset üle par-i. Mõnevõrra üllatuslikult on teisel kohal 2018. aastal Euroopa parimaks naismängijaks kuulutatud Kristin Tattar, kelle esimene ring ebaõnnestus. Tattar tegi väga tugeva teise päeva ja kerkis päeva lõpuks teisele kohale tulemusega +5. Kolmandal kohal asetseb hetkel Maris Perendi tulemusega +6 ja neljandal kohal on Anneli Tõugjas +7ga.

MP40: osavõturohke (53 osalejat) MP40 on ka sel aastal üks tihedaima konkurentsiga divisjon.Peale kahte võistluspäeva jagavad esikohta koguni 4 sportlast - Aleksei Krainov, Marek Põder, Kristjan Solodov ja Tommy Markus tulemusega par. Vaid ühe viskega jääb maha Eero Heinloo ja kahega Kristjan Liiv ja Gerry Puu.

FP40: eelmisel aastal avatud võistlusdivisjon Naised 40+ on kogumas hoogu ja osavõtjaid. Peale kahte võistluspäeva moodustavad liiderpuuli Margit Viilep tulemusega 28 viset üle par-i, Heidi Talumaa +34, Evely Vinni +35 ja Rea Lillemets +42 viskega üle par-i.

MP50: selles divisjonis on juhtimas on mitmekordne Eesti meistrivõistluste medalist Tõnu Talimaa tulemusega 11 viset üle par-i. Tänu väga tugevale teisele ringiga hoiab teist kohta Ago Silm tulemusega +14, kolmas on hetkel Vaiko Hussar tulemusega +16 ja liiderpuuli lõpetab Vahur Roht +18ga.

MP60: peale kahepäevast heitlust juhib võistlust Jaanus Väljamäe. Selles divisjonis varasemalt kahekordseks meistriks tulnud Väljamäe läbis kaks esimest päeva tulemusega +16. Teist kohta hoiab 72-aastane Anton Letner tulemusega +18, kolmas on Vahur Kapp +29ga. Neljanada läheb kolmandale võistluspäevale vastu Paul Kustala tulemusega +31. 

MJ18: juunioride divisjonis on peale kahte võistluspäeva liiderpuuli kogunenud kõik peamised favoriidid. Juhtimas on hetkel Mauri Villmann tulemusega 4 viset alla par-i, teist ja kolmandat kohta jagavad tugev pärnakas Mathias Villota ja Maico Rimmel tulemusega -1. Neljandat kohta hoiab kahekordne juuniorte Eesti meister Kasper Pisa tulemusega par. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles