Levadia jalgpallur saadeti Eestist välja

Carl-Robert Puhm
Copy
Ründaja Jevgeni Kabajev (vasakul) ja FCI Levadia spordidirektor Sergei Pareiko.
Ründaja Jevgeni Kabajev (vasakul) ja FCI Levadia spordidirektor Sergei Pareiko. Foto: FCI Levadia Facebooki leht

Neljapäeval kihutamiselt tabatud Venemaa kodanik, kes Eestist välja saadeti, osutus FCI Levadia jalgpalliklubi mängijaks Jevgeni Kabajeviks. 

29. juulil pidas Narva politseijaoskonna motopolitseinik Tallinna-Narva maantee 196. kilomeetril kinni Volkswageni, mille roolis oli 31-aastane Jevgeni Kabajev. Sõiduauto ületas lubatud kiirust vähemalt 42 km/h ehk sõiduki kiirus oli vähemalt 132 km/h.

«Kuna karistusena määratud trahvid ei ole tema käitumisele oodatud mõju avaldanud, taotlesin kohtus aresti ja oleme otsustanud, et tema riigis viibimine ei ole teiste Eesti elanike huvides,» rääkis politseiametnik toona.

Kohus määras Kabaevile karistuseks kaks päeva aresti. Lisaks tühistas politsei- ja piirivalveamet mehe Schengeni viisa ja tema suhtes kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikidesse üheks aastaks ning kolmapäval saadeti jalgpallur riigist välja.

Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo ütles Soccernet.ee-le antud kommentaaris, et tegu oli tõepoolest nende mängijaga. «Fakt on see, et hetkel ta meie meeskonnaga koos ei ole ja on välja saadetud. Loeme teda enda mängijaks, sest ta on lepinguga endiselt Levadiaga seotud, aga ei saa seda täita. Otsime võimalust loosse selgust tuua ja uurime, kuidas ta saaks oma karjääri Levadias jätkata,» lisas Petersoo jalgpalliportaalile.

Jevgeni Kabajev krooniti Eestis mängitud hooaegadel kahel korral ka Eesti kõrgliiga parimaks väravakütiks. Kiiruseületajast mängumees lõi näiteks viis hooaega tagasi meistriliigas 39 mänguga 40 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles