Roland Poom ja Ken Järveoja lähevad pühapäevale vastu JWRC neljandalt kohalt

Postimees Sport
Copy
Roland Poom.
Roland Poom. Foto: Kasper Mäe / Virumaa Teataja

Roland Poom – Ken Järveoja (Ford Fiesta R2T19) hoidsid pärast reedeseid võistluskatseid neljandat kohta ning jäid liidritest maha 42,6 sekundiga. Viimasest poodiumikohast lahutas eestlaseid enne laupäevaseid katseid 14,6 sekundit.

Teist pikka võistluspäeva alustasid Junior WRC klassi liidrina Tom Kristensson – Henrik Appelskog.

Soome MM-ralli jätkus laupäeval kaheksa kiiruskatsega, mille jooksul läbiti 132,98 katsekilomeetrit.

Laupäevast võistluspäeva alustati Pihlajaksoki katse esimese läbimisega ning sellelt Poom – Järveojale neljas aeg. 14,42 km pikkuse katsega jäid nad katsevõitjatest maha 5,9 sekundiga.

Ka ralli pikima ehk Päijälä esimesel läbimisel said Poom – Järveoja kirja neljanda aja ning seekord kogunes 22,87 kilomeetriga katsevõitjatele 13,8 kaotussekundit.

Kui hommikut alustasid eestlased JWRC üldarvestuse neljandana ning neljandad olid nad ka kahel laupäevasel katsel, siis üldarvestuses tõusid eestlased kolmandaks.

Kakaristo katse, millel lõike ka Soome klassikust Ouninpohjast, õnnestus Rolandil ja Kenil hästi ning sealt neile päeva esimene TOP3 katseaeg. Katsel teise aja välja sõitnud eestlased jäid katsevõitjatest maha 3 sekundiga.

Teised olid eestlased ka enne hoolduspausi sõidetud Leustu katsel. Katsevõidust jäi Poom – Järveojal seekord puudu 1,3 sekundit.

Lõunapausile said liidrina Kristensson – Appelskog, kellest kolmandat kohta hoidnud Poom – Järveoja jäid maha 51,1 sekundiga.

Pärast hoolduspausi jätkus Soome MM-ralli hommikuste katsete korduvläbimistega ning neist esimesel sõitsid Poom – Järveoja välja päeva kolmanda JWRC TOP3 aja. Katse võitjatest jäid nad maha 7,1 sekundiga. Järgnevana ootas ees Päijälä korduvläbimine. Kui hommikul käisid eestlased sellel katsel ka korra teelt väljas, siis ka teisel katsel eksiti täpselt samas kohas ning õnneks pääseti ka seekord kõigest ehmatusega.

Kakaristo teiselt läbimiselt eestlastele neljas aeg. Katse võitjatest jäid nad maha 6,7 sekundiga.

Pika võistluspäeva lõpetas Leustu korduvläbimine, mis kahjuks sai Rolandile ja Kenile saatuslikuks. Ühes kurvis sõitsid nad õunapuule pihta ning lõhkusid auto. Kahjuks pidid eestlased päeva JWRC poodiumikohalt katkestama.

«Päev algas väga hästi, püsisime ilusti esikoha konkurentsis. Täitsime ka ülesande, tõusta poodiumile. Päeva teise ringi katsed olid väga halvas seisukorras ja kuskilt kivist lõi ilmselt auto silla veidi kõveraks. Edasi oli hea tempoga keeruline sõita. Kahjuks sõitsime päeva viimasel katsel ühele õunapuule pihta ja pidime katkestama. Mul on siiralt kahju kõikide fännide ees, kes siin kaasa elamas on, aga selliseid asju juhtub kahjuks rallis. Jätkame ralliga homme,» võttis Poom katkestamisega lõppenud päeva kokku.

Kuna laupäeval katkestas palju JWRC võistluspaare, siis jätkavad Poom – Järveoja mitteametlikel andmetel pühapäeval JWRC arvestuse neljandal kohal.

Soome MM-rallil jääb pühapäeval veel sõita neli kiiruskatset ja läbida 45,74 katsekilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles