Eesti jalgpallikoondis tõuseb FIFA tabelis läbi aegade parimale kohale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA avaldab sel nädalal uue edetabeli ning Eesti koondis on seal tõusmas oma läbi aegade parimale kohale.

Eesti koondis hoiab praeguses tabelis 58. kohta ning see ongi eestlaste läbi aegade parim positsioon (samal kohal oldi ka septembris avaldatud tabelis).

Uues tabelis on Eesti eelvaate kohaselt kerkimas 57. tabelireale. Kuigi eestlased pole pärast eelmise tabeli avaldamist pidanud ühtegi kohtumist, siis Eesti keskmine punktisaak tõuseb, kuna mullu tuli detsembris vastu võtta kaks kaotust.

Tabeli koostamisel võetakse arvesse viimase nelja aasta tulemused. Kõigepealt liidetakse viimase aasta jooksul teenitud punktid ning jagatakse summa selle aja jooksul peetud kohtumistega. Sama tehakse ka kolme eelneva aasta mängudega.

Erinevus on aastate lõikes vaid see, et viimati teenitud punktid lähevad arvesse 100-protsendiliselt. Aasta enne seda 50, aasta enne seda 30 ning neljas aasta 20 protsenti.

Eesti saab tabelisse juurde kaksteist punkti ning tänu sellele tõustakse mööda Roheneemesaarte võistkonnast.

Sarnaselt Eestile on läbi aegade parimale kohale kerkimas ka Bosnia ja Hertsegoviina (uues tabelis 20. kohal), Panama (49. koht), Aruba (163. koht) ja Ameerika Samoa (186. koht).

Esikohal jätkab endiselt Hispaania koondis, kellele järgnevad Holland, Saksamaa, Uruguay, Inglismaa ja Brasiilia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles