Johaug võitis Norra meistrivõistlused 10 000 m jooksus, suusataja mõtleb EMi peale

Carl-Robert Puhm
Copy
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: EIBNER/EXPA/Johann Groder / www.imago-images.de

Norra suusataja Therese Johaug võitis Norra meistrivõistlused 10 000 meetri jooksus. 10-kordne murdmaasuusatamise maailmameister kaalub osalemist ka järgmise aasta kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel.

Johaug läbis pühapäeval toimunud Norra meistrivõistlustel 25 staadioniringi ajaga 32.20,87. Norra suusataja edestas lähimaid konkurente rohkem kui kahe minutiga ning triumfeeris uhkes üksinduses. Norra kõigi aegade edetabelis asus Johaug viiendale tabelireale ning ühtlasi täitis ta järgmise aasta kergejõustiku EM-normi - 33.20.

Norralanna ei välistanud NRKle antud kommentaaris, et teeb järgmisel aastal tiitlivõistlusel kaasa. «EM-normi täitmine on tore saavutus. Oleks kindlasti põnev seal võistelda, aga peaksin selleks rohkem valmistuma.»

Johaug tunnistas, et EM ei ole eesmärk, millele ta homsest mõtlema hakkaks, aga välistada seda ka ei saa. 

«EMil osalemine nõuaks tõsist ettevalmistust. Pean vaatama, kuidas jooksmist oma treeningplaaniga ühildada. Tegelikult peaksin ma endale uusi väljakutseid seadma küll, et püsida motiveerituna,» jättis suusastaar otsad lahtiseks.

Ka Johaugi treener Pal Gunnar Mikkelsplats ei välistanud norralanna kergejõustiku EMil osalemist. «See on huvitav asi, aga me ei saa kiirustada. Vigastuseoht on üks asi, lisaks võtaks see aega erialastelt treeningutelt.»

Järgmised Euroope meistrivõistlused toimuvad 2020. aasta augustis Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles