Jalgrattaspordis toimus täna kaks suurt üleminekut

Christopher Krutto
Copy
Mikel Landa.
Mikel Landa. Foto: POOL / REUTERS

Täna toimu jalgrattaspordis kaks suurt üleminekut, kui Mikel Landa liikus Movistari meeskonnast Bahrain-Merida tiimi ning sprinter Elia Viviani läks Deceuninck-Quick Stepist Cofidisesse.

Tänavusel Tour de France’i kuuendal kohal lõpetanud Landa üleminek on viimased kaks aastat veetnud Movistari meeskonnas, kuid on jäänud tiimi teiste staaride Alejandro Valverde ja Nairo Quintana varju.

Hetkel täidab Bahrain-Merida meeskonna liidri rolli itaallane Vincenzo Nibali, kes on aga siirdumas Trek-Segafredosse ning Landa asub tema kohale, vahendab Cyclingnews.

Palju ootamatumalt tuli aga Viviani siirdumine Cofidisesse. Itaallane on karjääri jooksul saavutanid 75 võitu ning temast saab Prantsusmaa klubi esisprinter. Talle tuuakse abiks lahtivedaja Fabio Sabatini.

Cofidise puhul on tegu eestlastele tuttava meeskonnaga, sest just nende ridades võistles aastatel 2008-2014 Rein Taaramäe, kelle parimaks saavutuseks Cofidises jäi Tour de France’i 11. koht 2011. aastal. Taaramäe suutis samal aastal võita ka Hispaanias sõidetava suurtuuri La Vuelta etapi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles