Skandaal: Rootsi hokikoondis kaotas olümpiamängudel meelega

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Forsberg Rootsi koondise särgis.
Peter Forsberg Rootsi koondise särgis. Foto: SCANPIX

Rootsi hokikoondise endine liige Peter Forsberg tunnistas, et nad kaotasid 2006. aasta Torino olümpiamängude alagrupiturniiril meelega Slovakkiale.

Rootsi jaoks oli turniiri edasist käiku arvestades soodne Slovakkiale kaotada, kuna sedasi oli neil lihtsam pääseda finaali. Mäletatavasti võitis Rootsi Torino olümpiamängudel kuldmedali, kirjutab Denver Post.

Slovakkia alistamise korral oleks Rootsit veerandfinaalis oodanud mäng Kanadaga. Pärast 0:3 slovakkidele alla jäämist läksid nad veerandfinaalis vastamisi aga Šveitsiga ning poolfinaalis Tšehhiga. Finaalis alistasid rootslased Soome.

«Võib-olla me arutasime seda mängijatega omavahel, et parem on väljakul endast mitte maksimumi anda. Kõik teadsid, et see on meie võimalus. Tegime kõik võimaliku, et turniir võita. Arvan, et pigem on süüdi turniirisüsteem,» sõnas Forsberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles