Kontaveit alistas vigastada saanud Hispaania esireketi (1)

Postimees Sport
Copy
Kontaveit ja Navarro Austraalia lahtistel
Kontaveit ja Navarro Austraalia lahtistel Foto: ISSEI KATO / REUTERS

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 19.) alistas täna kõrgetasemelisel Toronto turniiril Hispaania esireketi Carla Suarez Navarro (WTA 26.) seisuga 7:5, 1:3, sest hispaanlanna jättis mängu pärast teise seti neljandat geimi pooleli.

 Kontaveit alustas servimist ning suutis läbi raskuste mängu avageimi võita. Pärast seda suutis Kontaveit Navarro servigeimi murda ning asus juba mängu 2:0 juhtima. Siis leidis enda mängu hispaanlanna, kes suutis võita kolm geimi järjest ning võitis asus 3:2 juhtima. Kontaveit ei lasknud ennast heidutada ning suutis Navarro servigeimi tagasi murda ning viigistas seisu. Pärast seda suutsid mõlemad tennisistid servigeime hoida, kuni seisul 6:5 suutis eestlanna taas murda ning võitis esimese seti 7:5

Kahe seti vahel vajas Navarro tohterdamist jasuutis kohe esimeses geimis murda ning asus 1:0 ette. Siis hispaanlanna jõud rauges ning Kontaveit võitis kolm järjestikust geimi, kuni Navarro otsustas, et vigastus segab teda liiga palju ning alla andis.

Kolmandas ringis läheb Kontaveit vastamisi tšehhitari Karolina Pliskovaga (WTA 3.).

Enne mängu

Kontaveit on Navarroga kohtnud karjääris kolmel korral. Esimene vastasseis toimus juba 8 ja poole aasta eest, kui toona vaid 15-aastane eestlanna 2:6, 2:6 hispaanlannale kodusel Fed Cupil alla jäi. 2018. aasta Austraalia lahtistel oli taas parem Navarro, alistades Kontaveidi kaheksandikfinaalis tulemusega 4:6, 6:4, 8:6. Kolmas ehk viimane kohtumine peeti möödunud aasta viimasel päeval, kui Kontaveit Brisbane turniiril Navarro esimeses ringis 6:0,6:3 üle mängis. 

Anett Kontaveit jõudis Toronto tenniseturniiril teise ringi, alistades esimeses ringis endise maailma esireketi Maria Šarapova 4:6, 6:3, 6:4. Navarro oli 6:4, 6:2 parem Venus Williamsist. Ennustusportaalid peavad tänase kohtumise eel soosikuks eestlannat. Kontaveidi edasipääsu tõenäosuseks pakutakse 60%.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles