Kas D-koondisega MMile sõitev USA suudab võita kuldmedali?

Ville Arike
, reporter
Copy
USA koondise kandidaatide hulgas on kõige rohkem Boston Celticsi mängijaid - neli. Treeninglaagri alustuseks tulid Marcus Smart (vasakult), Jaylen Brown, Jayson Tatum ja Kemba Walker ühele pildile.
USA koondise kandidaatide hulgas on kõige rohkem Boston Celticsi mängijaid - neli. Treeninglaagri alustuseks tulid Marcus Smart (vasakult), Jaylen Brown, Jayson Tatum ja Kemba Walker ühele pildile. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Sel sajandil saadab kõiki olümpiamänge ja maailmameistrivõistlusi üks küsimus: millise korvpallikoondise paneb välja USA, ning kui see pole kõige vingem, kas keegi teine suudab näpata kuldmedali? Tänavu on küsimuse teine pool üle kümne aasta taas vägagi aktuaalne.

Piisavalt on ette tulnud aastaid, kus põhimõtteliselt enne võistluse algust on selge, kes tõuseb pärast finaalmängu poodiumi kõrgeimale astmele. NBA proffide ajastu algas 1992. aasta Barcelona olümpiamängudel Dream Team’i väljapanemisega ning sealtpeale on jänkid kullata jäänud neljal korral: ühel olümpial ja kolmel MMil. Augusti viimasel päeval Hiinas algav MM võib lisa tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles