Kahju! Kontaveit kaotas kindalt maailma kolmandale reketile

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Frank gunn / The Canadian Press/PA Images

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 19.) kaotas täna Torontos peetud mainekal WTA turniiril kolmandas ringis maailma kolmandale numbrile Karolina Pliskovale 3:6, 5:7.

Kontaveit alustas mängu Pliskova vastu hästi ja suutis juba kolmandas geimis tšehhitari servigeimi murda ning 2:1 juhtima asuda. Siiski oli eestlanna esimeses setis hädas serviga ja seisult 3:3 võitis Pliskova järjest kolm geimi, millega vormistas ka 6:3 setivõidu.

Teist setti alustas taas teravamalt maailma kolmas number, kes murdis kohe esimeses geimis ning Kontaveit jäi kiirelt 0:2 taha. Siis pidas eestlanna nõu treeneriga, pärast mida ta mäng muutus enesekindlamaks ja servid täpsemaks. Tänu sellele suutis Kontaveit ka Pliskovat murda ning asus setis ette seisuga 3:2. Pärast seda suutsid mõlemad tennisistid enda servigeimi hoida, kuni seisul 5:5 Pliskova murdis ja siis järgmise geimivõiduga vormistas matši lõppseisuks 3:6, 5:7.

Enne mängu:

Kanadas toimuv tenniseturniir on eestlanna jaoks seni sujunud suurepäraselt. Esimeses ringis alistas 23-aastane Kontaveit venelanna Maria Šarapova seisuga 4:6, 6:3, 6:4. Teises ringis astus maarjamaa esireketile vastu hispaanlane Carla Suarez Navarro (WTA 26.), kes oli sunnitud andma teise seti neljanda geimi järel vigastuse tõttu loobumisvõidu.

Ka paarismängus läks Eesti superstaaril hästi, sest koos ungarlanna Timea Babosega alistati Lucie Hradecka ja Andreja Klepaci seisuga 7:6, 6:2. Täna minnakse orienteeruvalt kell 21 vastamisi Darija Juraki ning María José Martínez Sáncheziga.

Kuna maailma edetabeli kaheksa esimest sportlast ei pidanud esimest raundi mängima, siis alustas Karolina Pliskova võistlust teises ringis. Seal astus tšehhitar võitlustulle ameeriklase Alison Riskega (WTA 37.). Kaks tundi ja kolm minutit hiljem oli Pliskova 6:4, 6:7, 6:2 võit tõsiasi.

Paarismängus võistleb maailma kolmas reket koos sakslase Julia Görgesiga. Naiste vastasteks on valgevenelanna Viktoria Azarenka ja austraallane Ashleigh Barty.

Kui Anett Kontaveiti saadab täna hirmkõva Pliskova vastu edu, siis läheb ta veerandfinaalis kokku kanadalase Bianca Andreescu ja hollandlase Kiki Bertensi paari võitjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles