Vips: kui Red Bull minu sõitmist kinni ei maksaks, siis mul poleks karjääri

Christopher Krutto
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Malcolm Griffiths/LAT Images

Tänases Kuku raadio saates «Piloot» vestles saatejuht Margus Kiiver lootustandva vormelitalendi Jüri Vipsiga (Hitech GP), kes rääkis sellest, kuidas hooaeg seni möödunud on ja milliseid võimalusi Red Bulli noorte sõitjate akadeemiasse kuulumine talle annab.

Vips sõnas, et on seni hooajaga rahule jäänud, kuid soovib hooaja lõpuks siiski vormel-3 sarja üldvõidu võtta. «Siiani on hästi läinud. Meil on võrreldes liidri Robert Schwartzmaniga (Prema) natuke rohkem nihu läinud. Ta on olnud tulemustega järjekindlam, aga ma olen võitudega talt punkte ära võtnud. Tegelikult on positiivne, et see on niipidi, sest kiirus on minul üldkokkuvõttes parem. Praegu olen rahul, aga tahaks hooaja lõpuks ikkagi sarja ära võita. Kui ma seda ei tee, siis ei saa rahul olla.»

Samuti kinnitas noor eestlane, et soovib võimalikult kiiresti vormel-1 sarja jõuda. «Kindlasti soovin vormel-1 sarja jõuda. Mida varem, seda parem. Järgmised kolm sõitu on väga tähtsad minu karjäärile ja siis saab edasi tulevikku vaadata.»

Vips ütles, et Red Bulli akadeemiasse kuulumine suurendab võimalusi F1 sarja jõudmiseks. «Kindlasti see suurendab võimalust. Kui sa junior-tiimis ei ole, siis on väga väike võimalus sinna saada. Eelmine aasta Alex Albon oli suur erand, aga tavaliselt võetakse ikka junior-tiimidest sõitjad.»

Vormelitalent rääkis saates, et kui Red Bull tema sõitmist kinni ei maksaks, siis tal karjääri ei oleks. «Ma ei teeni sõitmisega ise raha, aga Red Bulli tiim maksab Hitechile minu sõitmise eest. Sellega mul muresid ei ole. Kui Red Bull seda kinni ei maksaks, siis ma ei jõuaks kuskile. Tänu neile on mul karjäär.»

Kuula saatest, mida Vips veel rääkis:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles