Red Bulli edutatud Albon: suur hüpe sügavasse vette, aga mul on ujumispüksid jalas!

Kris Ilves
, reporter
Copy
Alexander Albon.
Alexander Albon. Foto: via www.imago-images.de / imago images / eu-images

Kuninglikus vormelisarjas F1 esimest hooaega kihutav Alexander Albon läks suvepuhkusele Toro Rosso piloodina, kuid naaseb sealt Red Bulli sõitjana.

Tai vormeliäss võrdleb edutamist vettehüppega. «Ebareaalne, et mulle on antud nii suur võimalus. See on suur hüpe sügavasse vette, aga mul on ujumispüksid jalas!» kommenteeris 23-aastane Albon portaali PlanetF1.com vahendusel.

Albon kogus Toro Rosso ridades tosina etapiga 16 punkti, kuid meeskonnakaaslasel, Saksamaal poodiumikohaga sähvatanud Daniil Kvjatil on kirjas 27 silma. Tekib küsimus: miks edutati Albon, mitte Kvjat? Põhjus näib loogiline: Kvjat sõitis esindustiimis mõne aasta eest, kuid vahetati kehvade tulemuste tõttu Max Verstappeni vastu välja. Ses maailmas on keeruline teist võimalust saada.

«Suured tänud Toro Rosso kuttidele, eriti Franz Tostile tohutu võimaluse ja toetuse eest mu esimesel aastal. Nüüd tuleb keskenduda Belgia etapiks,» lausus Albon, kellest saab Red Bullis Verstappeni meeskonnakaaslane.

Tänavune vormel 1 hooaeg jätkub septembri esimesel päeval, kui punkte jagatakse Belgias Spa-Francorchampsi ringrajal. MM-sarja juhib Mercedese esisõitja Lewis Hamilton, kes edestab meeskonnakaaslast Valtteri Bottast 62 ja Verstappenit 69 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles