Sten Toomla pikendas lepingut Helsingi IFK-ga

Postimees Sport
Copy
Sten Toomla
Sten Toomla Foto: hckehra.ee

Mitmeid ajalooliseid tähiseid Eesti käsipallis nihutanud Sten Toomla sõlmis üheaastase lepingu Helsingi IFK-ga, kus pallis ka mullu. Kogenud vasakukäelisel tagaliinimehel oli plaan naasta Eestisse, ent erinevate asjaolude kokkulangemisel alustab Toomla põhjanaabrite juures juba kümnendat hooaega.

«Mõte oli tõesti Eestisse tagasi tulla, sest detsembris sünnib meie perre esiklaps. Aga käsipalli tahtsin edasi mängida ning konkreetseid pakkumisi kodumaa klubidelt polnud,» tunnistas aprillis 30-aastaseks saanud ja Soomes varem HIFK-i, Åbo IFK, HC Westi ja Grankulla IFK ridades esinenud Toomla.

Eesti ekskoondislase auhinnakapis on Soome meistrivõistlustelt üks hõbe ja kaks pronksi, lisaks on ta kolmel korral jäänud karikafinaalis kaotajaks, sealhulgas mullu Riihimäe Cocksi vastu. Eelmisel hooajal jõudis Toomla esimese eestlasena SM-liigas tuhande väravani ning hooaja lõpuks oli tal neid kirjas 1040, mis annab kõigi aegade edetabelis viienda koha.

Mullu viskas Toomla 23 mänguga 75 väravat, aga hooaja esimene pool jäi tal vigastuse tõttu vahele. Hooajal 2014/15 – mil ta HC Westiga Soome meistrivõistlustel pronksi võitis – oli Toomla liiga parim snaiper 173 tabamusega.

«HIFK-il pole hetkel vasakukäelist tagameest, leidsime mõlemale osapoolele sobivad tingimused ja nii otsustasin jätkata veel ühe hooaja. Klubi pole uueks hooajaks peatreenerit kinnitanud, aga eesmärk on kindlasti meeskond medalitele aidata,» sõnas Toomla, kes mullu jäi HIFK-iga pronksiseerias alla Siuntio IF-ile.

Helsingi IFK mängib 30-aastase vaheaja järel jälle eurosarja, EHF Challenge Cupi avaringis läheb lisaks Toomlale ka Ardo Puna koduklubiks olev tiim vastamisi üheksakordse Austria meistri Bregenz Handballiga. «Eurosari oli kindlasti lisamotivaator, minu ainus kogemus sealt jääb 11 aasta taha,» lisas Toomla, kellest hooajal 2008/09 sai esimene Euroopa Meistrite liigas mänginud eestlane, kui ta Kreeka klubi ASE Doukas esindas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles