Eesti meistriks tulnud Balta: MM-norm on mul jala sees

Kris Ilves
, reporter
Copy
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Tairo Lutter

Kaugushüppaja Ksenija Balta parandas Eesti meistrivõistlustel oma hooaja tippmarki ühe sentimeetriga, saades kirja 6.53. Paraku ei õnnestunud Kadrioru staadionil soodsates tuuleoludes MM-normi alistada.

«Täna ei õnnestunud MM-normi alistada, aga positiivne on see, et sain teha kuus hüpet. Mõned olid küll üleastutud katsed, aga need olid väga head. Üleastutud katsed on tingitud sellest, et olen liiga vähe saanud hüpata mõnusa taganttuulega,» sõnas Balta, kes asub nüüd MM-normi (6.72) püüdma järgmisel nädalavahetusel Pärnus.

Tänavused võistlused (6.52 Varaždinis ja 6.53 Kadriorus) trotsi ei tekita, sest üleastutud katsed on süstinud lootust. «Ma ei näe üleastutud katsetes midagi halba. Need on olnud pikad. Pigem annavad need mulle lootust. 6.72 on mul jala sees. Kui saab ideaalselt pakku ja mõnusa tuule ka kätte, siis ei imesta, kui sellega tuleb ka olümpianorm (6.82). Olen selleks võimeline,» märkis Balta.

Balta järel saavutas naiste kaugushüppes hõbemedali 6.29 hüpanud Aet Laurik, pronksmedali pälvis 6.26 kirja saanud Merilyn Uudmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles