Uskumatu ebaõnn! Euroopa meistriks kuulutatud Ken Torn kaotas protesti tõttu tiitli

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Kauri Pannas (vasakul) koos Ken Torniga.
Kauri Pannas (vasakul) koos Ken Torniga. Foto: Erakogu

Tšehhis toimunud Euroopa meistrivõistluste sarja(ERC) Barumi rallil  ERC3 Junior sarja tiitli kindlustanud Ken Torn ja Kauri Pannas jäid tiitlist lõpuks protesti tõttu ikkagi ilma.

Tornile tõi esialgsete andmete kohaselt tiitli viimase katse tühistamine. Enne seda oli Torni lähim konkurent, hispaanlane Efren Llarena ERC3 klassis teisel kohal, kaotades prantslasele Jean-Babtiste Franseschile vaid nelja sekundiga. Llarenal oli meistriks tulekuks vaja aga rallivõitu.

Viimane kiiruskatse jäi algselt seisma, kui tšehh Vojtech Štajf rajalt välja sõitis. Katse sai pärast 30 minuti pikkust pausi jätkuda, kuid siis tegi avarii ka teine tšehh Martin Vlcek. Avarii oli olnud vägagi karm – kuulduste kohaselt tabas Vlcek põhjagaasiga sõites puud. Korraldajad otsustasid katse lõplikult ära jätta mistõttu ei tekkinudki Llarenal võimalust tiitli nimel viimasel katsel võidu sõita.

Torn lõpetas ralli viiendal kohal, millest piisas, et sarja meistriks Llarena ees tulla. Hispaanlase meeskond aga avaldas protesti, sest väidetavalt oli Franseschi autol tekkinud viimasel katsel tehnilised probleemid enne seda, kui katse seisma pandi.

Protest rahuldati ja prantslasele määrati minutiline ajatrahv. See tõstis Llarena ERC3 klassis esimeseks ning ühtlasi tõusis Llarena 133 punktiga sarja meistriks, Torn kaotas tiitli ühe punktiga.

Auhinnana saab sarja meister järgmisel hooajal kahel ERC etapil osaleda Škoda Fabia R5 ralliautoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles