Suitsulatikas, lihtsus ja eesti keel ehk mida igatsevad välismaal elavad käsipallurid oma kodumaa juures

Christopher Krutto
Copy
Eesti käsipallikoondis
Eesti käsipallikoondis Foto: Tairo Lutter

Tänase taasiseseisvumispäeva puhul on paslik peale vaadata sellele, mis meie sünniriigi juures positiivset on. Meie välismaal elavad käsipallurid saavad sõna ja räägivad, mida nad kodumaa juures enim igatsevad. 

«See võib küll olla klišee, aga mina igatsen enim oma peret ja pärissõpru. Ega ma siin «loner» pole, aga kodused inimesed on ikka lahedamad,» kommenteeris hommikul kama söönud Sten Maasalu Käsipall24.ee lehele.

Juba kümnendat hooaega Soomes alustav Sten Toomla ütles: «Igatsen välismaal olles kõige rohkem oma tulevase lapse ema, kes hetkel Saaremaal töökohustustega hõivatud on.»

«Tänapäeval on võimalik asju välismaal olles ka osta, nii et ehk perega koos olemine on see, millest tunnen enim puudust,» kommenteeris juba pikalt Saksamaal elanud Mait Patrail.

«Igatsen Eesti keeles suhtlemist. Kodumaal saan ennast paremini väljendada ning sõpradega niisama juttu puhuda,» ütles Ukrainas asetsev Dener Jaanimaa. «Kohati on mulle juba mainitud, et mul hakkab juba välismaa aktsent külge tulema.»

Refereeritud artikli täispikka versiooni saab lugeda Käsipall24.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles