Järjekordne Eesti aerutaja jõudis MMil poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Joosep Karlson
Joosep Karlson Foto: Kristo Sepp / Eesti Aerutamisföderatsioon

Ungaris, Szegedis toimuval aerutamise MMil jõudis Joosep Karlson poolfinaali, kui lõpetas ühekanuude 500 meetri distantsi eelsõidu kuuendana.

«Päris hea, et sain ennast mitteolümpiadistantsil lahti sõita. Eks mul kogemusi juba jagub, aga avadistantsi eel oli ikka väike värin sees. Kohta ei maksa väga vaadata, aga 36 mehe hulgas olin aegade võrdluses kuskil keskel. Eks poolfinaalis ole näha, milleks ma seekord võimeline olen,» kommenteeris Karlson.

Reedestes startides on meil pöialt hoida kahele mehele. Joosep Karlson teeb etteaste oma põhidistantsil ühekanuude 1000 meetris. Selle hooaja senised võistlused on näidanud, et stardiga meie mehel probleeme ei ole. Karlson stardib viiendas eelsõidus, mis algab Eesti aja järgi kell 11.43.

Olümpiakilomeetri kõige raskem hetk on Karlsoni jaoks just distantsi keskmine osa, kus tuleb osata paati libistada. Homme keskpäeval saab selgeks, kuidas pärnakas selle ülesandega toime tuleb - eesmärgiks teadagi poolfinaali pääs.

Väga otsustav päev on Kaspar Sulal ühesüstade 200m sprindis, kus poolfinaalis enam midagi hoida ei ole. Kindlasti peab õnnestuma start, mis paneb aluse kogu distantsi edukale läbimisele. Sula teeb kaasa kolmandas poolfinaalis, mille start antakse Eesti aja järgi kell 17.43.

Tallinlane Deniss Tihhomirov saab homme veel harjutada, et siis laupäevases poolfinaalis oma oskused mängu panna. 200m ühekanuu esimese poolfinaali start on kavas laupäeval kell 17.30.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles