Tänak: täna tuleb raske võistluspäev, kuid me peame jätkama eilses vaimus ja kõvasti suruma

Erko Litvjakov
, Reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Toyota Yaris WRCga.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Toyota Yaris WRCga. Foto: Sander Ilvest

Pärast esimest võistluspäeva juhib WRC-sarja üldliider Ott Tänak Saksamaa rallit 2,8 sekundilise eduga rivaali Thierry Neuville'i ees. Kõik kolm Toyotat on esiviisikus, Jari-Matti Latvala ning Kris Meeke võitlevad kolmanda koha eest.

Pärast neljapäevast esimest katset kaotas Tänak reedese teise katsega lühidalt liidripositisiooni. Küll aga suutis Tänak kolmanda katsega esikoha taastada.

Üleüldiselt võitis Tänak teise päeva kuuest katsest neli, mis paneb ta heasse positsiooni võtta kolmas järjestikune Saksamaa ralli võit.

Toyota Gazoo Rally Challenge Programi sõitja Takamoto Katsuta suutis edukalt lõpetada enda karjääri esimese täisvõistluspäeva, hoides päeva lõpuks 11. positsiooni.

«Ralli on küll alles algusfaasis, kuid me oleme suutnud lävepakkudelt hästi alustada. Ott sõitis eile väga hästi, kuid nii väikeste vahedega pole ruumi eksimusteks. Küll aga tundub Ottil praegu kõik kontrolli all olevat. Samuti on Jari-Matti ja Kris näidanud väga head minekut, kõik tunduvad olevat lõõgastunud ning enesekindlad. Täna tuleb aga väga pikk päev ning Baumholderi katsed on alati olnud eriliselt väljakutseid tekitavad,» sõnas Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen.

«Eile oli korralik võistluspäev. Nii nagu me eeldasime, on kõik teineteise kannul ning suuri vahesid sisse teha on keeruline. Hommikupoole polnud mu rütm esimest kurvist alates veel päris paigas, kuid ma suutsin iga kilomeetriga taset tõsta ning sõita järjest puhtamalt ja paremini. Pärastlõunal oli meil minek parem - ei võtnud suuri riske, kuid surusime limiidi lähedale. Täna tuleb raske võistluspäev, kuid me peame jätkama eilses vaimus ning kõvasti suruma,» rääkis Tänak enne kolmandat võistluspäeva.

1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 59.12,4 

2 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +2,8 sekundit

3 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +22,1 sekundit

4 Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +25,6 sekundit

5 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +27,8 sekundit

6 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +40,0 sekundit

7 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +52,9 sekundit

8 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +1.05,5 

9 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1.15,1

10 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Škoda Fabia R5) +2.58,5 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles