Leok sõitis vaatamata vigastusele MM-etapil

Postimees Sport
Copy
Foto: MXmania

Motokrossi maailmameistrivõistluste kuueteistkümnes etapp toimus sellel nädalavahetusel Rootsis Uddevalla krossirajal. Teisipäeval Tihemetsa krossirajal põlve vigastanud A1M Motorsport meeskonna sõitja Tanel Leok sai MXGP klassis 22. koha.

Teisipäeval Tihemetsas toimunud Eesti meistrivõistluste etapil põlve vigastanud Leok alustas tänast MXGP klassi avasõitu väga ettevaatlikult rivi lõpus. Oma õiget kiirust ta näidata ei saanudki, kuid tänu konkurendi katkestamisele lõpetas Tanel sõidu ikkagi punktikohal kahekümnendana. Esimesed 20 minutit juhtis sõitu vigastusest paranenud ja sarjaga taas liitunud Jeffrey Herlings (Holland, KTM). Kuid tema valmisolek ei ole veel 100% ning sõidu lõpus läks tal raskeks ja pärast kukkumist otsustas Herlings rajalt maha tulla. Kolmanda järjestikuse sõiduvõidu teenis Glenn Coldenhoff (Holland, KTM), teise koha sai Romain Fabvre (Prantsusmaa, Yamaha) ja kolmanda koha Tim Gajser (Sloveenia, Honda).

Teise sõidu stardis Leok taas riskima ei hakanud ja esimeste kurvide järel oli ta viimaste seas. Sõidu jooksul näitas Tanel küll paremat kiirust, kui avasõidus, kuid suuri riske ta siiski võtma ei hakanud ning finišis oli meie mees üheksateistkümnendana. Sõitu juhtis pikka aega Romain Febvre, kuid Tim Gajser oli tal pidevalt selja taga ning natuke enne sõidu lõppu tõusiski maailmameister liidriks. Febvre küll üritas esikohta võtta, kuid see lõppes suure kukkumise ja katkestamisega. Väga tugeva sõidu lõpu teinud Coldenhoff suutis lõpuks teiseks tõusta. Kolmandana tuli finišisse lätlane Pauls Jonass (Husqvarna).

Etapi kokkuvõttes teenis Tanel Leok 3 punktiga 22. koha. Teise etapivõidu järjest sai 47 punktiga Glenn Coldenhoff. Teise koha teenis 45 punktiga Tim Gajser ja kolmanda koha 38 punktiga Paulss Jonass, kellele see oli esimeseks poodiumikohaks MXGP klassis. Sarja kokkuvõttes on Leok 175 punktiga kuueteistkümnendal kohal. Tiitli kindlustanud Gajseril on esimesena 709 punkti. Teisel kohal on 511 punktiga Jeremy Seewer (Šveits, Yamaha) ja kolmandal kohal 468 punktiga Gautier Paulin (Prantsusmaa, Yamaha).

MX2 klassi avasõidus oli Jorge Pradol (Hispaania, KTM) võimalus oma teine MM-tiitel kindlustada ja sellega sai ta suurepäraselt hakkama. Prado võitis stardi ning asus sõitu juhtima. Kuigi tema meeskonnakaaslane Tom Vialle (Prantsusmaa, KTM) oli kogu sõidu jooksul Pradole seljataga, siis ei tekkinud tegelikult sõidu võitjas kordagi kahtlust. Prado kontrollis olukorda täielikult ning võitis sõidu ja tuli ka MX2 klassi maailmameistriks. Vialle lõpetas sõidu teisena ja Henry Jacobi (Saksamaa, Kawasaki) kolmandana. A1M Motorsport meeskonna sõitja Cyril Genot (Belgia, Husqvarna) lõpetas sõidu 23. kohal.

MX2 klassi teises sõidus polnud värske maailmameistri Jorge Prado keskendumine selgelt enam 100% ja seda näitas juba tema kehv start. Lõpuks ei suutnud ta paremat, kui neljas koht. Stardivõidu võttis Darian Sanayei (USA, Kawasaki), kuid üsna ruttu möödus temast Tom Vialle. Noore prantslase järele teisele kohale tõusis peagi Adam Sterry (Suurbritannia, Kawasaki), kuid mitu sõiduviga kukutasid ta esikoha konkurentsist. Esikohal ei pidanud vastu ka Vialle´i närv ning ta kukkus ja kinkis esikoha Calvin Vlaanderenile (Holland, Honda). Vialle lõpetas sõidu teisena ja Adam Sterry kolmandana. Cyril Genot lõpetas sõidu 21. kohal.

Karjääri esimese etapivõidu teenis 44 punktiga Tom Vialle. Teise koha sai 43 punktiga Calvin Vlaanderen ja kolmanda koha 43 punktiga Jorge Prado. Tiitlivõidu kindlustanud Pradol on kaks etappi enne hooaja lõppu koos 737 punkti. Teisel kohal on 592 punktiga Thomas Kjer Olsen (Taani, Husqvarna) ja kolmandal kohal 467 punktiga Jago Geerts (Belgia, Yamaha).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles