Autosport: Toro Rosso vormel 1 meeskond vajab uut verd, Jüri Vips on esimene valik (2)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Colin McMaster/LAT Images

Maineka mootorispordiportaali Autosport ajakirjanik Scott Mitchell kirjutab, et Toro Rosso vormel 1 meeskond vajab uut verd ja Jüri Vipsi edutamine kuninglikku sarja oleks loogiline käik.

Eeloleval nädalavahetusel toimub vormel 1 hooaja 13. etapp Belgias Spa-Francorchampsi ringrajal, kus saab esimese võimaluse Red Bulli roolis Alexander Albon. Hooaega Toro Rossos alustanud Albon asendab esindustiimis Pierre Gaslyt, kes omakorda tagandati aasta lõpuni tütartiimi Toro Rossosse, kus sõidab ka Daniil Kvjat.

Red Bull andis toona vangerdust tehes teada, et eesmärk on järgmiseks hooajaks leida Max Verstappenile meeskonnakaaslane Red Bullis. Kui valik tehakse eelnevalt mainitud kolme sõitja hulgast, siis ülejäänud kaks peavad leppima kohaga Toro Rossos või jäävad hoopis töötuks. Just sellele viimasele vihjab Autospordi ajakirjanik.

Üheks potentsiaalseks liitujaks Toro Rossoga on Vips, kellel on Mitchelli hinnangul selleks arvestatavad võimalused. «Vips on järjekorras esimene, arvestades sealjuures superlitsentsi-punkte. Ta tuli 2017. aastal Saksamaa vormel 4 sarjas meistriks, sai eelmisel aastal vormel 3 sarjas neljanda koha ja võitleb tänavu tiitli nimel,» kirjutab Autosport.

«Dan Ticktumi eemaletõmbumine jättis suure augu ja tema asendaja Patricio O’Ward ilmselt ei saavuta vajalikke tulemusi, mida šokk-üleminek vormel 1 sarja nõuab. Teiste kandidaatide hulka võivad kuuluda Naoki Yamamoto ja Bobuharu Matsushita. Lisaks autsaider Luca Ghiotto,» jätkab Mitchell ning selgitab seejärel, et tegelikult pole neist kellegi üleminek teravasse tippu kuigi reaalne. 

Aga Vips, kes on tänavu vormel 3 sarjas saavutanud kaks võitu ja asub üldarvestuses teisel kohal, on kandidaat number üks. «Ta on juba Red Bulli poolt toetatud sõitja. Vipsi valimine läheks kokku Red Bulli suhtumisega – usutakse sõitjasse, kes väärib võimalust. See oleks järjekordne näide, kus meeskond annab sõitjale võimaluse, mida teised tiimid ei saa või taha teha,» arutleb Mitchell.

Vipsi üleminek vormel 3 sarjast otse kuninglikku sarja poleks üllatus, sest Red Bull on sarnase lükke varemgi teinud. 2013. aastal GP3 sarja võitnud Kvjat sai järgmisel hooajal võimaluse Toro Rossos, kust 2015. aastal siirdus Red Bulli, aga tegi kehvade tulemuste tõttu üpris kiiresti sammu tagasi.

Loe ingliskeelset artiklit Autospordi veergudel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles