Maret Ani: kui tšehhitarid hoogu satuvad, siis nende takistamine on kõigil keeruline

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Tšehhi tennisistid Karolina Pliškova (vasakul) ja Petra Kvitova.
Tšehhi tennisistid Karolina Pliškova (vasakul) ja Petra Kvitova. Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP

Tenniseaasta viimasel slämmiturniiril ehk USA lahtistel meistrivõistlustel on naisüksikmängus soosikuid palju eesotsas maailma esinumbri Naomi Osaka (Jaapan) ja kogenud Serena Williamsiga (USA, WTA 8.). Postimees palus endisel Eesti tipptennisistil Maret Anil olukorda kommenteerida.

2006. aastal naiste maailma edetabelis 63. positsioonil paiknenud Ani ütles, et Osakal läheb tiitlikaitsmine raskeks. Ani sõnul tuleb  silma peal hoida hoopis rumeenlannal Simona Halepil (WTA 4.), kes mullu tunnistas juba avaringis Kaia Kanepi paremust.

«Osaka oli eelmisel aastal ikkagi üllatusvõitja, tema tänavune hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude,» kommenteeris Ani, lisades seejärel: «Halep on mängija, kes tahab pidevalt areneda, tunnistab oma vigu, on inimlik, tema võitlev ja kõike väljapanev mängustiil sümpatiseerib mulle – hoian talle pöialt.»

Aga mõistagi ei saa üle ega ümber Tšehhi mängijatest. «Loomulikult on alati tugevad tšehhitarid Karolina Pliškova (WTA 3.) ja Petra Kvitova (WTA 6.): kui nemad hoogu satuvad, siis nende takistamine on kõigil keeruline,» märkis kümme aastat tagasi Eesti lippu tennisemaailmas kõrgel hoidnud Ani.

Anett Kontaveit (WTA 21.) kohtub avaringis hispaanlanna Sara Sorribes Tormoga (WTA 69.) ja Kanepi (WTA 82.) läheb vastamisi Saksamaa esindaja Tatjana Mariaga (WTA 79.). Ani hinnangul oli eestlannadel loosiõnne.

«Kuigi loos näib olevat helge, tuleb arvestada, et naiste tennise tase on viimase kümne aasta jooksul muutunud palju ühtlasemaks,» rääkis Ani. «Suure slämmi turniiril nõrku mängijaid pole ning ükski mäng ei ole jalutuskäik pargis. Samas on meie neidudele just psühholoogiliselt väga hea see, et kohe esimestes ringides ei tule keegi päris tipust vastu,» lisas Ani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles