Tenniseekspert unelmate veerandfinaalist: see võib kuuluda ulmevaldkonda, kuid pole võimatu

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Carr / AFP

Täna alustavad tenniseaasta viimast slämmiiturniiri ehk USA lahtisi meistrivõistlusi Anett Kontaveit (WTA 21.) ja Kaia Kanepi (WTA 82.). Edu korral võivad eestlannad veerandfinaalis omavahel vastamisi minna.

Puust ja punaseks: Kontaveit ja Kanepi mängivad samas tabeliveerandis. Et nad omavahel kaheksa parema hulgas kohtuksid, peavad mõlemad enne alistama neli vastast, sealhulgas endast eeldatavalt tugevamad mängijad. Avaringis kohtub Kontaveit hispaanlanna Sara Sorribes Tormoga (WTA 69.) ja Kanepi Saksamaa esindaja Tatjana Mariaga (WTA 79.). 

Tenniseekspert Margus Uba arvates on eestlannadel siiski loosiga vedanud. «No kihvt oleks, kui meie tüdrukud omavahel veerandfinaalis kokku saaksid,» ütles Uba. «See võib kuuluda ulmevaldkonda, kuid pole võimatu. Esimeses ringis on neil kõik võiduvõimalused olemas. Aga järjest raskemaks läheb. Kõigepealt tuleb muidugi voor vooru haaval edasi jõuda.»

Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Aaron Doster / USA TODAY Sports

Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal ja ...

Meesüksikmängus on justkui üks koht nelja parema hulgas vaba. Uba jälgib huviga, kes selle endale napsab. «Kindlasti saab huvitav olema, kes jõuab neljandana poolfinaali, sest servikahurid Miloš Raonic (Kanada) ja Kevin Anderson (Lõuna-Aafrika Vabariik) võtsid end turniirilt maha. Veterankolmikule (Djokovic, Nadal, Federer – toim) peaks tee poolfinaali ikkagi lahti olema, sõltumata, kes legendidele vastu tulevad,» arvas Uba.

Ta lisas: «Venelased Karen Hatšanov (ATP 9.) ja Daniil Medvedev (ATP 5.) on viimasel ajal väga head mängu näidanud. Samas on palju kinni meeste füüsilises ettevalmistuses. Kui ikka New Yorgis on väga kuum – lisaks ei tohi ära unustada, et mängitakse viiest setist parem –, siis võib maailma edetabeli 30 parema hulgast ükskõik kes ükskõik keda võita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles