Anett Kontaveit: olin lihtsalt väga hea!

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Anett Kontaveit näitas US Openi avavoorus väga enesekindlat mängu
Anett Kontaveit näitas US Openi avavoorus väga enesekindlat mängu Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP/Scanpix

Teisipäeva hilisõhtul alistas Eesti esireket Anett Kontaveit US Openi avaringis hispaanlanna Sara Sorribes Tormo üliveenvalt 6:1, 6:1. Kontaveit ütles Postimehele, et tundis end väljakul hästi.

«Ma ei ütleks, et vastane nõrgem oli, kui eeldada võis, lihtsalt mina oli täna tõesti hea,» lausus Kontaveit pärast mängu.

«Tormo ei mänginud sugugi kehvemini kui Austraalia lahtistel (aasta alguses alistas Anett Kontaveit Sorribes Tormo Austraalia lahtiste tennise meistrivõistluste esimese ringis 6:3, 6:2 toim.). Tegin ise väga hea mängu, liikumine oli hea, olin väljakul terve matši vältel enesekindel,» rääkis Kontaveit.

Enesekindlusest räägib ka asjaolu, et Kontaveit suutis teha vaid 54 minutit kestnud mängu jooksul 24 äralööki, samas kui hispaanlanna vaid neli. See statistiline fakt kõneleb selget keelt sellest, et Kontaveit ei lasknud Sorribes Tormot üldse mängu sisse.

«Olin agressiivne, tundsin end väljakul väga hästi. Rõõmustan selle üle, et suutsin hea enesetunde võiduks realiseerida,» ütles võidukas eestlanna.

Kontaveidil oli vastase seitsmes servigeimis kasutada kokku seitse murdepalli ning ta realiseeris neist viis. 23-aastane Eesti esireket lõi kaks ässa ning tegi ka kaks topeltviga.

Intervjuu toimumise ajal ei olnud veel tema järgmise ringi vastane veel teada. Austraalia tennisist Ajla Tomljanovic ning tšehhitar Marie Bouzkova alles mängisid.

«Nad on väga erinevad mängijad,» sõnas Kontaveit oma võimalike teise ringi vastaste kohta.

«Tomljanovic on agressiivne, jõuline, Bouzkova aga kiire ja osav. Kui järgmise ringi vastane selgunud, siis teeme plaanid ja paneme taktika paika.»

Eestlanna vastane US Openi teises ringis on 26-aastane austraallanna Ajla Tomljanovic, kes alistas Marie Bouzkova 1:6, 7:5, 6:1.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles