Kaia Kanepi kuulub US Openil väärikasse seltskonda

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kaia Kanepi alistas eile sakslanna Tatiana Maria ja pääses US Openil teise ringi
Kaia Kanepi alistas eile sakslanna Tatiana Maria ja pääses US Openil teise ringi Foto: AL BELLO / AFP/Scanpix

Tänavustel USA lahtistel meistrivõistlustel on selgunud kõik üksikmängudes teise ringi jõudnud tennisistid. Nende seas on ka Eesti esireket Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. 34-aastane Kanepi kuulub aga väga väärikasse seltskonda.

64 tugevama naise hulgas on esindatud 30 riiki, kõige enam pääses teise ringi USA naistennisiste – 12, avaringis olid võidukad neli naist nii Hiinast, Tšehhist kui Venemaalt.

Maailma edetabeli esikümne naisest ei vääratunud keegi. Peaks WTA 10 esimest naist võidukad olema ka teises ringis, oleks see US Openil esimene kord pärast 2001.aastat, kui esikümnest ükski naine kahe esimese ringi jooksul välja ei lange.

Top 20-st on pudenenud kaks mängijat. Kodupubliku meelehärmiks kaotas USA lahtiste 2017. aasta tšempion Sloane Stephens (WTA 11.) 20-aastasele venelannale Anna Kalinskajale ja Angelique Kerber (Saksamaa, WTA 14.) Prantsusmaa tennisistile Kristina Mladenovicile.

64 konkurentsis püsiva mängija seas on vaid 9 naist, kelle sünnipäev jääb rohkem kui 30-aasta taha. Väärikas seltskonnas on ka 34-aastane eestlanna Kaia Kanepi, kellest vanemad on vaid õed Williamsid. Venus on 39 ning Serena 37-aastane. Venus Williams kohtub järgmises ringis Elina Svitolinaga, Serena Williams endast 20 aastat noorema kaasmaalanna Caty McNallyga ning eestlanna vastaseks on austraallanna Donna Vekic.

Saksamaa tennise vaesest järelkasvust kõneleb fakt, et «üle 30-aastaste klubisse» kuuluvad kõik kolm teise ringi pääsenud sakslannat: Laura Siegmund (31), Andrea Petkovic (31) ja Julia Görges (30).

Lisaks neile on üle kolmekümne veel vaid Su-Wei Hsieh (Taipei, 33), Shuai Peng (Hiina, 33) ning belglanna Kirsten Flipkens.

Oma 12. US Openi põhiturniiri mängiv Kaia Kanepi peab teise ringi matši neljapäeval. Matši saab jälgida Postimehe otseblogi vahendusel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles