Tanel Leok saab uues tiimis mõelda vaid sõitmisest

Oliver Lomp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krossisõitja Tanel Leok uue Suzuki tsikliga.
Krossisõitja Tanel Leok uue Suzuki tsikliga. Foto: Toomas Huik


Uueks hooajaks Suzuki tehasetiimiga Rockstar Energy Suzuki lepingu sõlminud Eesti parim krossisõitja Tanel Leok kiitis uut tööandjat ja tunnistas, et eesmärgid on kõrgemad kui lõppeval aastal.

«Tiim on suur ja igal inimesel on oma ülesanne. Lisaks isiklikule mehaanikule on eraldi spetsialist mootori, amortisaatorite ja muu jaoks. Kõik sätitakse kiiresti minu vajaduste järgi ja mina saan keskenduda ainult sõitmisele,» kiitis Leok uut tööandjat.

Mullu TM Factory Racingu eest sõites maailmameistrivõistluste üldarvestuses 12. koha saanud Leoki hinnangul on uus tiim umbes kaks korda suurem. Kuna valdavalt mitte inglise keelt emakeelena rääkivate mehaanikutega suhtlemisel on Leokil nii ehk naa väike keelebarjäär, muutub see imeõhukeseks, kui igale elemendile on keskendunud üks spetsialist.

«Minu palved jõuavad paremini kohale,» märkis Leok.

Leok usub ka, et kõva tiimisisene konkurents võib teda innustada. Eestlase meeskonnakaaslane on eelmisel hooajal MMi kokkuvõttes kolmas olnud temperamentne belglane Clement Desalle.

«On hea, kui kõrval on nii tasemel tiim. Saan ju temagi tsiklit proovida ja sealt kas või seadistuseks näpunäiteid omandada,» arvas Leok.

Nagu kõik tippmehed, soovib Leok uuel hooajal noppida võimalikult palju poodiumikohti, kuid kui tal oleks valida stabiilsuse ja mõne vinge sähvatuse vahel, võtaks ta esimese.

«Pigem on ikka stabiilsus tähtsam. Lihtne arvutus näitab, et kui kogu aeg sõita näiteks viiendale kohale, võiks MMi kokkuvõttes olla kolmas,» märkis Leok. «Konkurents muutub järjest raskemaks, aga annan endast parima.»

Krossiäss andis eile üle ka heategevusüritusel «Tanel Leok ja sõbrad» kogutud 12 000 eurot liikumispuuetega laste toetuseks. Soliidse summaga tšeki võttis vastu Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuht Auli Lõoke.

Lõppeval aastal peeti «Tanel Leok ja sõbrad» üritust käsikäes MMMiga (motokrossisõprade ja mehaanikute mitteametlikud maailmameistrivõistlused), kuid uuel hooajal lüüakse kaks üritust taas lahku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles