Venemaa vormelistaar: mõistan, miks Gasly asendati Alboniga

Postimees Sport
Copy
Alexander Albon.
Alexander Albon. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

F1 vormelisarjas Toro Rosso meeskonnas võistlev Daniil Kvjat sõnas, et mõistab, miks Red Bull asendas Pierre Gasly Alexander Alboniga.

25-aastane Kvjat võistles Red Bullis 2015. ja 2016. aastal, kuid pidi kehva vormi tõttu suunduma meeskonna tütartiimi Toro Rossose.

Sama saatus tabas hiljaaegu ka prantslast Pierre Gaslyt, kes ei suutnud ringrajal näidata soovitud taset. Mehe asemele toodi Tai juurtega Alexander Albon, kellest saab Red Bulli staari Max Verstappeni kõrval teine viiul.

«Minu töö nendest otsustest kuidagi ei muutu, mu aasta on olnud fantastiline. Keskendun siiski rohkem iseendale, kui asjadele, mis toimuvad väljaspool mind,» sõnas tänavu Saksamaa GPl kolmanda koha saavutanud venelane.

«Mõistan Red Bulli otsust, sest seda toetasid mitmed põhjused.»

Kuna hollandlase Verstappeni kõrval on muutunud koht ebakindlaks, võib Kvjat õrnalt hellitada lootusi järgmiseks hooajaks Red Bulli naasmisele, kuid Ufas sündinud Venemaa võidusõitja jääb siiski kahe jalaga maa peale.

«Ma ei mõtle hetkel väga pikalt tuleviku peale. Ei tohi muutuda ahneks, sest suutsin niigi läbi raskuste F1-s tagasituleku teha.»

Järgmine F1 vormelisarja etapp peetakse sellel nädalavahetusel Belgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles