Blogi: Kanepi tänavune US Openi slämmiturniir sai lõpu

Postimees Sport
Copy
Flushing Meadows on Kaia Kanepile üldiselt õnnelik paik. Kas täna edu jätkub?
Flushing Meadows on Kaia Kanepile üldiselt õnnelik paik. Kas täna edu jätkub? Foto: AL BELLO / AFP/Scanpix

Öösel vastu reedet pidas oma teise kohtumise US Openi Suure slämmi turniiril Kaia Kanepi, kes kohtus horvaaditar Donna Vekiciga. Eestlanna pidi pisut üle pooleteist tunni kestnud matšis vastu võtma kaotuse 5:7, 3:6 ning selleks korraks on tema jaoks US Open lõppenud.

Kaia Kanepi (WTA 82.) alustas matši maailma 23. reketi vastu igati lootustandavalt ja hästi: eksis minimaalselt, oli agressiivne ja lõi täpselt. Hoidis oma teise servigeimi nulliga ning murdis kohe Vekici pallingugeimi, asus juhtima 3:1. Vekic toksis reketiga vastu maad ja oli ilmselgelt väikeses paanikas. Kahjuks ei suutnud Kanepi horvaaditari peataolekut ära kasutada ja kaotas kohe oma servigeimi. Kuigi Vekic tegi rohkelt lihtvigu, hakkas ka Kanepi eksima. Eestlanna küll murdis pärast teist järjestikust kaotatud pallingugeimi kohe tagasi seisuks 4:4, aga initsiatiiv oli kaldunud Vekicile, kes suutis murda Kanepi pallingu ka kolmandat korda ja horvaaditari setivõit 7:5 oli tõsiasi.

Kuigi Kanepi mängis teises setis kohati korralikult, oli Vekic siiski kindlam, eksis pisut vähem suutis Kanepi servi kaks korda murda (seisul 1:2 ja 3:5). Vaatamata sellele, et Kanepil oli setis mitu murdepalli, ei suutnud ta neid realiseerida. Kokku oli eestlannal kasutada üheksa murdepalli, millest realiseerida õnnestus vaid kaks. 

Kanepile võib kripeldama jääda kehv esimeselt servilt võidetud punktide protsent, mis eestlannal oli 57, vastasel 65. Teises setis jäi Kanepi ka tavapärasest pehmemaks, 26 äralöögi kõrvale tuli matšis 30 lihtviga. Vekicil olid need numbrid aga veelgi kehvemad - 23 ja 30. 12. korda US Openil mänginud Kanepi jäi hätta ka tõrjetega, vastase esimeselt servilt teenis Kaia terve mängu jooksul vaid 10 punkti. Kas järgmisel hooajal paneb Kaia ka 13. kord US Openi põhiturniiril mängides eestlased endale pöialt hoidma, näitab aeg.

Enne mängu:

Kaks asja on kindlad: 34-aastast eestlannat kardavad kõik naistennisistid – ta on alati üllatusvõimeline. Mullu avavoorus tollase maailma esinumbri Simona Halepi alistanud ning kuueteist parema hulka jõudnud Kanepile on Ameerika lahtised meistrivõistlused õnnelik ja edukas turniir. Ta on mänginud end kaks korda veerandfinaali (2010, 2017) ja lisaks eelmisele aastale veel ühe korra kuueteist hulka (2014).

Vekic on teise tubli eestlanna  - Anett Kontaveidi – eakaaslane, 23-aastane. Mullu kohtuski ta Wuhanis Kontaveidiga ning kaotas Eesti esikreketile 2:6, 4:6.

Vekicit hinnatakse üldiselt mitte maailma kõige stabiilsemaks mängijaks – kord võib minna nii, kord naa. Kuigi käesoleval aastal on ta skalbi võtnud ka näiteks Petra Kvitovalt (Peterburis 6:4, 6:1) ja Johanna Kontalt (Acapulco 6:3, 7:5), on tal ka ootamatuid komistusi ette tulnud – Indian Wellsis kaotas ta teise saja mängijale Ysaline Bonaventurele Belgiast ja aasta alguses noorukesele, lausa teise saja lõppu kuuluvale austraallannale Kimberly Birrellile .

Käimasoleva turniiri avaringis oli Kanepi kolmes setis parem sakslanna Tatiana Mariast, päästes seejuures kolm matšpalli. Vekic võitis läbi raskuste Richel Hogenkampi (WTA 207) 7:6, 6:3.

Seega pöidlad pihku ning Kanepile Postimehe otseblogi vahendusel kaasa elama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles