Lohusalus algas purjetamise Eesti meistrivõistluste etapp

Postimees Sport
Copy
Purjetamine. Pilt on illustratiivne.
Purjetamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Pilt videost

Täna peeti esimesed võistlussõidud Tallinna Jahtklubi karikavõistlustel, mis on ühepaatidele Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial ja Laser Standard EJL Purjetamise Eesti meistrivõistluste sarja kolmas etapp.

Laser Standardi purjetajad nautisid head tuult ja kiiret sõitu, millest lõikasid enim kasu esikohale tõusnud Martin Aruja ning Tavo Annus võrdselt kolme punktiga. Kolmas on kokku neli punkti skoorinud Georg Haud.

Kõigil esikolmikusse mahtunud sõitjatel Laser Radial klassis on kontol kolmest sõidust kolm punkti. Tasavägises seisus on esimene Silver Vahstein, teine Peeter Kaju ja kolmas Johannes Hubert Pukk.

Laser 4.7 sõitjatest on avapäeva järel edukaim Sten-Markus Andresson kahe sõiduvõiduga, tema järel Aleksander Kuusik 3 punkti ning seejärel Georg Ristal 5 punktiga.

Zoom8 klassi tegi päeva parima tulemuse kolmes sõidus, Karel Ratnik (3 punkti). Teisel kohal positsioneerub avapäeva järel Henry-Mark Andresson nelja ja kolmandal ning neljandal kohal võrdse 5 punktiga Katariina Roihu ja Tristan Saraskin.

Eelpoolnimetatud paadiklassid purjetasid avamerepoolsel rajal, kus kõik said 8 meetrit sekundis puhunud läänekaare tuules oma lainetel sõidu oskusi lihvida.

Optimist klassi kollasest grupist võttis kõik kolm sõiduvõitu Mia Marin Lilienthal ja sinisest tõi samuti kolm esikohta Angeliina Maria Isabel Õunap. Optimistide rada jäi laine eest kalda varju ja noored nautisid suviseid olusid ning 6-7 meetrit sekundis puhuvat tuult. Päeva parimad olid veel Siim Siimson sinisest (6 punkti kokku), Karl Koppel kollasest (7 punkti kokku) ja Laura Mari Taggu sinisest grupist (samuti 7 punkti).

Tallinna Jahtklubi karikavõistluste formaat näeb ette kuni 11 võistlussõidust koosnevat fliidisõitude seeriat, millest halvima tulemus kuulub mahaarvamisele, juhul kui peetud on vähemalt 2 sõitu.

Optimist klassis võisteldi reedel kahes võrdse suuruse ja tasemega grupis. Laupäeval jätkavad 45 paremat võistlejat kuldgrupis ja ülejäänud võistlejad purjetavad edasi hõbegrupis. Laupäevaste sõitude järel pääsevad hõbegrupi 3 paremat purjetajat pühapäevaks kuldgruppi. 

Laupäeval antakse päeva esimese sõidu hoiatussignaal kell 12 ja pühapäeval kell 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles