Ratasepp teenis maailmameistrivõistlustelt hõbemedali

Postimees Sport
Copy
Ratasepp toetustiimiga
Ratasepp toetustiimiga Foto: Erakogu

Rait Ratasepp võistles Leedus Panevėžyses toimunud kahekordse ultratriatloni MMil ja sai ajaga 19:58.57 kaela oma sportlaskarjääri kolmanda MM-i hõbemedali. Temast tugevam oli vaid poolakas Robert Karaś, kellest sai maailmameister ja uus maailmarekordiomanik ajaga 18:44.38.

Panevėžyses toimunud kahekordse ultratriatloni MM oli Ratasepa kolmas ultravõistlus kahe ja poole kuu jooksul. Ratasepp tunnistas, et võistlus oli väga raske. «Juba ujumine oli keeruline, mis näitab, et ma ei olnud varasematest võistlustest korralikult taastunud. Seetõttu oli keeruline ka jooks. Aga täitsin endale seatud eesmärgi alistada distants alla 20 tunni ja olen sellega väga rahul,» ütles Ratasepp. 

Eestlane avaldas tunnustust võistluse võitnud ja uue rekordi püstitanud Karaśele: «Ta on omaette klass. Parandada minu püstitatud kahekordse ultratriatloni tippmarki (19:42.57) peaaegu tunniga, on märkimisväärne. Mul on hea meel, et sain ise kõrvalt näha, kui võimsalt uus rekord sündis.»

7,6 km ujumise aeg Panevėžyse järves oli Ratasepal 2:36.22. Veest väljudes oli ta 12. võistleja. Võistlejaid oli kokku 44. Ratasepa keskmine kiirus oli vees 2,92 kilomeetrit tunnis. Esimesena veest välja tulnud Karaśe keskmine kiirus oli aga 4.27 ning tema ujumisdistantsi läbimise aeg oli 1:46.54.

Pärast vahetusala startis Ratasepp 360 km rattasõidule 11. positsioonilt. Tugev stabiilne sõit ja tagaajaja roll tõid Ratasepale kiirelt edu. Rattadistantsi 190. kilomeetriks oli ta end sõitnud juba poodiumi 3. kohale. Rattadistantsi lõpetas ta ajaga 10:14.08 (aeg sisaldab ka teist vahetusala), tema keskmine kiirus oli enam kui 35 km/h. Karaś lõpetas ratta ajaga 9:55.01.

Rattasõidul ei pääsenud ei Ratasepp ega Karaś tehnilistest viperustest. Karaś kaotas kaks minutit esirehvi vahetusega ja eestlast vedas alt halvasti fikseeritud lamp ratta küljes. Selle uuesti paigaldamine nõudis peatust. Muid peatusi mehed 360 km jooksul ei teinud. 

Ratasepp alustas jooksu tund pärast seda kui liider oli juba jooksurajal. 10. jooksuringil möödus Ratasepp teisel kohal olnud prantslasest Arnaud Selukovist ning jätkas võistlust teiselt positsioonilt. 84,4 km jooksu läbis Ratasepp ajaga 7:06.36. Karaś ajaga 7:00.48.

Leedu kahekordse ultratriatloni MM ja sellele eelnenud viiekordne ultratriatlon ja kahekordse ultratriatloni MK etapp olid Ratasepa jaoks treeningettevalmistuseks hooaja põhikatsumuseks – 40-kordseks ultratriatloniks, mille start on 28. septembril. Katsumusel ujub ta 152 km, sõidab rattal 7200 km ja jookseb 1688 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles