Eesti kossusats põrmustas 3 x 3 maailmaturnee finaalis Venemaa!

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Võidukas Eesti 3 x 3 tänavakorvpallimeeskond
Võidukas Eesti 3 x 3 tänavakorvpallimeeskond Foto: Red Bull

Eile Torontos toimunud Red Bull 3×3 korvpallisarja maailmaturnee finaalvõistluse võitis Eesti 3×3 tiim koosseisus Martin Dorbek, Joonas Järveläinen, Kristjan Evart ja Jaagup Toome. Red Bull Reign 3×3 korvpallisarjas osales sel aastal kokku 16 riiki ja 8500 mängijat.

Eesti alustas turniiri küll 10:14 kaotusega Belgiale, kuid seejärel võitis kindlalt Venemaa 12:7  ja Türgi 21:9 ning pääses alagrupist edasi teise vahegruppi. Ka vahegrupi esimeses matšis tuli tunnistada vastaste paremust. Koduväljaku eelist nautinud Kanada võistkonnale jäädi all 5:14. Seejärel võidet Hollandit 13:9 ning pääseti teisena poolfinaali.

Poolfinaalis tugeva Leedu vastu näitas Eesti väga head mängu, kõik õnnestus  ja seisuga 17:12 jõuti  finaali.

Teises poolfinaalis üllatas Venemaa lisaaja võiduga Eesti vahegrupi võitnud Kanadat 12:10 ning B-alagrupi vastased kohtusid omavahel finaalis.

Finaalmängus kehtis reegel, et turniiri võidab võistkond, kes esimesena saab 21 punkti täis. Eesti ei jätnud Venemaa tiimile mingit võimalust ja tulemusega 21: 7 seisuga võideti Red Bull Reign 3×3 maailmaturnee ning 7000 Kanada dollari suurune peaauhind.

Red Bulli kutsel kohapeal võistlusi jälginud Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juhi Reigo Kimmeli sõnul on tegemist Eesti 3×3 korvpallile ajaloolise saavutusega, sest Eesti ei ole varem täiskasvanute arvestuses ülemaailmset ja rahvusvahelist 3×3 korvpalliturniiri võitnud. 

«Eesti võit tuli kogemuse pealt, kus lõpuks hakkasid ka 3×3 formaadis visked tabama. Saadi mõned valusad õppetunnid, kui olulisteks mängudeks võeti end kokku. Kogu turniiri kõige hullema viske tabas Joonas Järveläinen, kes alagrupis Venemaa vastu mängus väljaku  nurgast palli päästes viskas selle kõrgele õhku tõi Eestile olulised 2 punkti juurde. Samas ei kahtle keegi, et kogu turniiri MVP auhinna saab eestlaste kapten Martin Dorbek, kes vastastele kõige rohkem ebameeldivusi valmistas nii kaitses, läbiminekul kui ka visetel. Ma pole 3×3 kossus varem näinud, et Dorbek oleks sedasi kaugviskeid tabanud», ütles Kimmel.

Kristjan Evart ütles Martin Dorbeku kohta, et ulmeline kuidas selle mehe «mootor kestab» ehk Martiniga ühes 3×3 võistkonnas olles pean ka ise endast üle 100% andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles