Inglise jalgpalli pikimad võistluskeelud

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi mängija Rio Ferdinand.
Manchester Unitedi mängija Rio Ferdinand. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga hetke suurim skandaal on FC Liverpooli ründaja Luis Suareze 8-mänguline võistluskeeld.

Suarezi süüdistatakse rassistlikes solvangutes Manchester Unitedi mängija Patrice Evra suunas ja lisaks pikale mängukeelule peab ta maksma ka 40 000 naela suuruse rahatrahvi.

Inglise liigas on pikki mängukeelde jagatud ka varem, vahendab Skysports.  Allpool mõned näited.

1. 1960. aastal panustas kolm Sheffield Wednesday mängijat enda mängu tulemusele ja teenisid sellega 100 naela. David Layne, Peter Swan ja Tony Kay said esialgu eluaegse võistluskeelu, mis hiljem lühendati 7 aastale.

2. 1995. aastal lõi legendaarne Eric Cantona fänni Matthew Simmonsit jalaga, karistuseks 9 kuu pikkune võistluskeeld (ka rahvusvahelistele mängudele) ja 120 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

3. 2003. aastal jäi kokaiini tarvitamisega vahele Londoni Chelsea mängija Mark Bosnich, keda karistati 9-kuulise võistluskeeluga. Lisaks lõpetas Chlesea temaga lepingu.

4. Manchester Unitedi pallur Rio Ferdinand pidi 8 kuud jalgpalliväljakult eemal olema, sest ei läinud dopingukontrolli.

5. Nüüd näitlejana leiba teeniv Vinnie Jones sai 1992. aastal 20 000 naela suuruse rahatrahvi ja kuue kuu pikkuse võistluskeelu selle eest, et ta ühes videos ülistas vägivalda ja räpast mängu jalgpallis.

6. 1998. aastal teenis Sheffieldis mänginud itaallane Paolo di Canio 11-mängulise võistluskeelu 10 000 naela suuruse trahvi kohtuniku tõukamise eest.

7. David Pruttonile määrati 2005. aastal 10 mängu pikkune keeld ja 6000 naela suurune rahatrahv kohtuniku ründamise eest.

8. Londoni Arsenali Paul Davies lõi 1988. aastal vastasmängijat Glenn Cockerilli ja talle määrati karistuseks 9-mänguline keeld ning 3000 naela suurune trahv.

9. Roy Keane kommenteeris 2002. aastal temast kirjutatud raamatut ning sai selle eest viie nädala pikkuse mängukeelu ja 150 000 naela suuruse trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles