Tiitlikaitsja Naomi Osaka langes USA lahtistel konkurentsist

Kris Ilves
, reporter
Copy
Naomi Osaka.
Naomi Osaka. Foto: AL BELLO / AFP

USA lahtistel meistrivõistlustel langes konkurentsist tiitlikaitsja ja naiste tennise esireket Naomi Osaka (Jaapan), kes kaotas neljandas ringis 13. asetusega Belinda Bencicile (Šveits) 5:7, 4:6.

Bencic murdis avasetis Osaka servigeimi kohe esimeses geimis, maailma esireket vastas samaga neljandas geimis. 5:5 seisul sai Bencic otsustava murde, misjärel hoidis enda servigeimi ja võitis esimese seti 7:5.

Teises setis jäi Osaka murdega kaotusseisu 2:3 ja kasutas seejärel meditsiinilist pausi, aga kasu sellest polnud. Rohkem servimurdeid ei nähtud ja Bencic võitis teise seti 6:4.

«Ta on suurepärane mängija ja võitis siin eelmisel aastal (Osaka alistas mullu finaalis Serena Williamsi – toim). Ma pidin oma mängu oluliselt parandama, et temast jagu saada,» sõnas mängujärgses intervjuus Eurospordi vahendusel Bencic, kes kiitis ka Osaka tugevat servi.

Osaka kaotus tähendab, et USA lahtistel on konkurentsist langenud nii naiste kui meeste esireket, sest läinud ööl andis serblane Novak Djokovic šveitslasele Stan Wawrinkale 4:6, 5:7, 1:2 kaotusseisus loobumisvõidu.

Bencicile alla jäänud Osaka langeb praeguse seisu järgi maailma edetabels kolmandale kohale. WTA pingerea esimeseks tõuseb austraallanna Ashleigh Barty ja teiseks tšehhitar Karolina Pliškova. Esikolmiku võivad segamini lüüa Bencic ja ukrainlanna Elina Svitolina, kes püsivad USA lahtistel konkurentsis.

Bencic, kes ei pidanud kolmanda ringi kohtumist mängima, sest Anett Kontaveit andis talle loobumisvõidu, läheb kaheksa parema hulgas vastamisi horvaaditari Donna Vekiciga (WTA 23.), kes alistas kolmes setis sakslanna Julia Görgesi (WTA 30.) 6:7 (5), 7:5, 6:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles