MMi kullasoosik pääses dopingusüüdistusest ja saab Dohas startida

Kris Ilves
, reporter
Copy
Christian Coleman.
Christian Coleman. Foto: Charlie Neibergall / AP

Kergejõustiku maailmameistrivõistluste eel skandaali keskmesse sattunud USA sprinter Christian Coleman sai loa Dohas toimuval suurel spordipeol osaleda.

USA antidopinguagentuur (USADA) süüdistas Colemani, et sprinter on 12 kuu jooksul eiranud kolm korda dopinguproovi, mis tähendab dopingureeglite rikkumist ja üldjuhul automaatset üheaastast võistluskeeldu.

Olukord on kahe nädalaga muutunud. USADA loobus Colemani suhtes esitatud süüdistusest pärast seda, kui maailma antidopinguagentuur (WADA) saatis neile täpsemad andmed, kus selgub, et kolm rikkumist ei mahu 12 kuu sisse.

WADA andmetel ei olnud ameeriklase esimene andmata dopinguproov 6. juunil 2018, vaid 1. aprillil 2018. Colemani kolmas dopingureeglite rikkumine juhtus aga 26. aprillil 2019.

Coleman juhib meeste 100 meetri jooksu maailma hooaja edetabelit ajaga 9,81. Tema isiklik rekord on mullu joostud 9,79, mis on kõigi aegade edetabelis seitsmes tulemus. Eespool on Usaian Bolt (9,58), Tyson Gay (9,69), Yohan Blake (9,69), Asafa Powell (9,72), Justin Gatlin (9,74) ja Nesta Carter (9,78).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles