Noor kanadalanna peatas Townsendi imelise teekonna

Toimetas Ville Arike
Copy
Taylor Townsend õnnitleb võitjat Bianca Andreescut.
Taylor Townsend õnnitleb võitjat Bianca Andreescut. Foto: Geoff Burke / USA TODAY Sports

Taylor Townsendi unistuste teekond USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel sai läbi. 18-aastane Kanada tõusev täht Bianca Andreescu alistas ta kolmes setis ja jõudis Suure slämmi turniiril esmakordselt veerandfinaali.

USA lahtiste peaväljakul toimunud võistlusõhtu viimases mängus hoidis initsiatiivi Andreescu. Ta ütles mängujärgselt, et harjutas viimastel treeningutel spetsiaalselt lööke võrku tungiva mängija vastu - just niisuguse mängustiiliga on Townsend -, ja see aitas. Ta oli mänguks väga hästi valmis.

Praegu maailma edetabelis veel 116. kohal asuv Townsend üllatas teises ringis endise esireketi Simona Halepi alistamisega, tolles kohtumises võitis ta 60 protsenti võrgupunktidest. Nüüd Andreescu vastu oli sama arv ainult 41.

Kanadalanna võitis avaseti 6:1, kaotas teise küll 4:6, kuid oli kolmandas taas selgelt üle - 6:2.

Andreescu suurepärane aasta algas kevadel esikohaga Indian Wellsi turniiril. Nüüd on ta virtuaalses maailma edetabelis tõusnud juba üheksandaks ja võib edu jätkudes liikuda veelgi kõrgemale. Townsendi aga leiab uuel nädalal senisest 34 kohta kõrgemal, 82. positsioonil.

Veel ühes läinud ööl peetud mängus oli belglanna Elise Mertens 6:1, 6:1 üle veel ühest üllatajast, Kristie Ahn'ist (USA).

Veerandfinaalpaarid: Belinda Bencic (Šveits) - Donna Vekic (Horvaatia), Andreescu - Mertens, Elina Svitolina (Ukraina) - Johanna Konta (Suurbritannia), Serena Williams (USA) - Qiang Wang (Hiina).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles